REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri Nesin Matematik Köyü’nde

PEV öğrencileri Nesin Matematik Köyü’nde

Özel PEV Okulları 7. sınıf öğrencileri 9-11 Kasım tarihleri arasında Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Ali Nesin ve Haluk Memili gibi ünlü matematikçilerle çalışan öğrenciler, matematik üzerine yeni deneyimler kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2018 Salı, 17:17

Özel PEV Okulları, öğrencilerine farklı deneyimler kazandıran etkinliklerini sürdürüyor. Okul dışındaki eğitim süreçlerine yeni bir halka daha ekleyen PEV Okulları, 7 sınıf öğrencilerini Nesin Matematik Köyü’ne götürdü, ünlü matematikçiler ile buluşturdu.

Ali Nesin ve Haluk Memulu gibi matematikçiler ile çalışan öğrenciler; anlamayı, derin düşünmeyi, anlamlı sorular sormayı ve sonuca ulaşarak düşüncelerini ifade etmeyi deneyimledi.

Matematik Oyunları Atölyesi’nde öğretmenleri ile yarışan PEV öğrencileri matematiksel düşünme becerilerini de geliştirdi. Öğrenciler ders aralarında köydeki hayvanlarla oynayarak vakit geçirdi.

10 Kasım sabahı Ata’yı özlemle anan öğrenciler daha sonra Efes Antik Kenti’ni rehber eşliğinde gezdi.

11 Kasım’daki ders molasında ise Ahmet Piriştina İzmir Kent Arşivi Müzesi’nde, “Kurtuluş Destanı’nın Son 15 Günü” adlı sergiyi görme fırsatı yakalayan PEV öğrencileri, Fransız Kültür Merkezi ve Arkas Sanat Merkezi’nin işbirliği ile hazırlanan 1001 Gece Masalları Sergisi’ni de gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı