REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri yaşayarak öğreniyor

PEV öğrencileri yaşayarak öğreniyor

Özel PEV Okulları matematik zümresi, 5. ve 6. sınıflardan 85 öğrenci Aydın Tales Matematik Müzesini ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2016 Salı, 10:40

Tales Matematik Müzesi’nde matematiğin daha önce hiç görülmemiş taraflarını keşfeden öğrenciler, görsel ve dokunsal olarak hissettiler. Kendi alanında uzman matematik eğitmenleri ile matematiği hikâyelerle dinleyen PEV’liler, günlük hayattaki matematiğin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun istasyonlarla, soyut olmaktan çıkarıp somut hale getirerek matematiğe dokundular, problemlerin farklı çözüm yolları olabileceğini yaşayarak gördüler.

Öğrenciler ayrıca Türkiye’deki en eski demiryolu olan İzmir-Aydın Demiryolu hattının Çamlık Mahallesi yakınında kurulan Lokomotif Müzesi’ni de gezdi. Öğrenciler, içlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün vagonunun da bulunduğu trenleri ilgiyle inceledi.

İzmir Selçuk’ta bulunan Anadolu kültürünü, yaşantısını, örf ve adetlerini, çocuk oyunlarını, İstiklal Savaşı yıllarını anlatan Maket Köy’ü de gezen öğrenciler, köyü oluşturan, Köy Enstitüsü mezunu emekli Fen-Matematik Öğretmeni Ayhan Çetin ve eşi Nazmiye Çetin ile tanışarak sohbet etme imkanı buldular.

Kurtuluş Savaşı sırasında düşmana ilk darbeyi vurarak Aydın yöresinde düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durduran Yörük Ali Efe’nin, Kültür Bakanlığı tarafından müze olarak düzenlenen Yenipazar’daki evini ziyaret eden PEV öğrencileri, dünyanın yedi harikasından biri sayılan, tamamen mermerden inşa edilmiş olan, geriye bugün sadece bir iki sütunu kalan antik kent Selçuk’ta bulunan Artemis Tapınağı’nı da görme fırsatı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı