REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’ndan anlamlı sergi

PEV Okulları’ndan anlamlı sergi

Özel PEV Okulları öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı “Çocuklar Gülsün Diye” adlı resim sergisi Forum Çamlık’ta açıldı. Yeşilçam filmlerinin yıldızları Adile Naşit’ten Münir Özkul’a, Filiz Akın’dan Türkan Şoray’a kadar çok sayıda sanatçının portrelerinin de yer aldığı sergiden elde edilecek gelir, cezaevlerinde yaşamak zorunda olan çocuklar için yaşam alanları oluşturulmasında kullanılacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2016 Cumartesi, 16:55

Özel PEV Okulları öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Forum Çamlık AVM’de sergi açtı, mini gösteri sundu.

denizli-pev-forum-sergi-i-1
PEV Okulları 1’nci ve 2’nci sınıf öğrencilerinden oluşan koro, Müzik Öğretmeni Seçil doğan eşliğinde çocuk şarkıları seslendirdiği etkinlikte, öğrencilerin halk oyunları dansları ise izleyenleri büyüledi.

HAPİSHANEDEKİ ÇOCUKLAR YARARINA SERGİ
Özel PEV öğrencileri, Görsel Sanatlar öğretmenleri Denizli Mavioğlu, Sıdıka Çetinkaya ve İsmail Eyüpoğlu ile birlikte hazırladıkları “Çocuklar Gülsen Diye” resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder ile vakıf üyeleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı sergide 30 eser yer aldı.

denizli-pev-forum-sergi-i-3

Sergiden elde edilen gelir, Denizli’deki cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan çocuklar için yaşam alanlarının oluşturulmasında kullanılacak.

denizli-pev-forum-sergi-ic

YEŞİLÇAM’IN YILDIZLARI DA ORDAYDI
Sergide yer alan eserlerin 22’sini öğrenciler, 8’ini ise öğretmenler hazırladı. Öğretmenlerin, “Çocuklar Gülsün Diye” yaptıkları tablolar arasında Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri de vardı.
Adile Naşit’ten Minür Özkul, Kemal Sunal’dan Filiz Akın’a, Türkan Şoray’dan Belgin Doruk’a kadar çok sayıda sanatçının portrelerinin yer aldığı sergide, öğrencilerin yaptığı Atatürk portreleri ise takdir topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı