REKLAMI GEÇ

PEV’de yeni yaşam alanları

PEV’de yeni yaşam alanları

Özel PEV Okulları kendini yenilemeye; çocuklara çok yönlü düşünmeleri, eğlenmeleri ve ilgi alanlarını geliştirmeleri yönünde fırsatlar sunmaya devam ediyor. Gündemimizde bu kez “yenilikler” var. Özel PEV Okulları Rehberlik öğretmeni Özden Özbek ile yaz döneminde okulda gerçekleştirdikleri yenilenme sürecini konuştuk:

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2016 Salı, 08:30

Denizlihaber.com: Okulunuzdaki alanları daha etkin ve daha verimli kullanma, yenilenme fikri nasıl ortaya çıktı?
Özden Özbek: Eğitim, durağan değil dinamik bir sistem. Yani değişmeye muhtaç. Biz, kurum olarak bu değişimin çok yönlü yeniliklerle beslenmesi gerektiğine her zaman inandık. Bunun için de öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerimizin yenilenme fikirlerine kulak verdik. Çocukların ders dışında da kaliteli ve eğlenceli zamanlar geçirebilmeleri için yaşam alanları oluşturma, farklı oyun ve materyallerle duvarlarımızı, koridorlarımızı canlandırma kararı aldık. Sınıflarda okuma köşeleri ve kitaplıklar oluşturduk, yine okulumuzun içinde bir kış bahçesi yaparak orayı öğrencilerin kitap okuma alanı olarak kullanmalarını sağladık.

denizli-pev-yasam-alanlari-5

Denizlihaber.com: Fikirlerin eyleme dönüşme noktasında ne gibi hazırlıklar yaptınız?
Özden Özbek: Aldığımız karardan memnunduk; ama eyleme geçirme kısmını da iyi düşünmeliydik tabii. Yaz döneminde idarecilerimizle birlikte gerekli araştırma ve görüşmeleri yaptık. Seçtiğimiz oyun ve oyuncakların çocukların yaş ve seviyelerine uygun, onlara zarar vermeyecek, gelişimlerini destekleyecek özelliklerde olması dikkat ettiğimiz en önemli noktaydı.

denizli-pev-yasam-alanlari-8

Denizlihaber.com: Seçtiğiniz oyun/oyuncakların birkaçıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Özden Özbek: Çocukların en çok zaman geçirdiği oyuncaklardan başlayabiliriz. Duvar oyunları olarak koridorlarımızda yer alan manyetik satranç, manyetik tetris, tic tac toe, zeka çarkları, patlak göz ve hunubul bunlardan bazıları.
Potin, özellikle 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizin gözdesi. Öğrencilerimiz, ayakkabı bağcıklarını bağlamayı öğrenirken tutma-kavrama gibi temel ince motor becerilerini de geliştiriyorlar. Yaramaz maymunlarda manyetik panonun üzerindeki parçalar ile birbirinden ilginç yüzlerce farklı model oluşturuyor ve puzzle şeklinde yapılmış parçaları eşleştirerek parça-bütün ilişkisi kurabiliyorlar.
Koridorlarımızda yer alan lego masalarımız teneffüslerde öğrencilerimizle dolup taşıyor. Öğrencilerimiz, bu masalarda bireysel oynayabildikleri gibi grup olarak da paylaşımda bulunuyor. Legolardan daha farklı neler üretebileceklerini tartışıp birbirlerine fikirler veriyorlar.

denizli-pev-yasam-alanlari-3

Denizlihaber.com: Oyun/oyuncakların, yaşam alanlarının okulunuza ve öğrencilerinize ne gibi katkıları oldu? Ne gibi dönüşler aldınız?
Özden Özbek: Her şeyden önce çocuklarımız çok mutlu. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi fark ettik. Teneffüslerde farklı sınıflardan öğrencilerimiz bir araya geliyor ve birlikte oynayıp birlikte düşünüyorlar. Çocuklarımız verimli vakit geçiriyor; strateji, mantık yürütme, problem çözme, yaratıcılık, üç boyutlu düşünme, çözüm üretme, odaklanma gibi birçok konuda kendilerini tanıma ve geliştirme şansını elde etmiş oluyor.

denizli-pev-yasam-alanlari-4

Velilerimiz ve okulumuzu ziyarete gelen misafirlerimiz de bu değişimden hoşnut. Farklı sınıf ve yaşlardan bir araya gelen çocukları oyun oynarken izlediklerinde iletişim, oyun kurma ve strateji geliştirme adına onlardan çok şey öğrenebileceklerini keyifli bir şekilde bizlerle paylaşıyorlar.

denizli-pev-yasam-alanlari-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı