REKLAMI GEÇ

PEV’DEN WORLD SCHOLAR’S CUP’TA ÖNEMLİ BAŞARI

PEV’DEN WORLD SCHOLAR’S CUP’TA ÖNEMLİ BAŞARI

Özel PEV Okulları dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan ve kırktan fazla ülkeden yüzlerce takımın yarıştığı “World Scholar’s Cup”a (Dünya Bilginler Kupası) katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2018 Cumartesi, 10:24

Ortaokul ve lise düzeyinde, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı turnuvanın bölgesel etabının ev sahipliğini İstanbul Koç Okulları yaptı. 600’e yakın öğrencinin ve yaklaşık 200 takımın kıyasıya yarıştığı turnuvada Denizli’yi temsil eden Özel PEV Okulları madalyalar ve derecelerle dönmeyi başardı. Robert, Koç, Oxbridge Academy, TED Rönesans gibi okulların da takımlarını gönderdiği turnuvanın bu seneki konusu “An Entangledworld” (Karışık Dünya) oldu.

Bu tema üzerinde çalışan öğrenciler  ‘Debate’, ‘Collaborative Writing’, ‘Scholar’s Bowl’ ve ‘Scholar’s Challenge’ kategorilerinde çalıştıkları konu ile ilgili sentezler yaparken aynı zamanda bilgilerini sınama ve temsil yeteneklerini de geliştirme şansı elde ettiler.

Özel PEV Okullarının ortaokuldan ve liseden üçer takım olmak üzere toplamda 6 takımla katıldığı turnuvada, PEV öğrencileri yeteneklerini ve aldıkları eğitimi sergileyerek başarılarına yenilerini ekledi. İki gün süren turnuva boyunca bireysel olarak kazandıkları başarılar dışında, “Writing Team” kompozisyon yazma takım sıralamasında ilk on, “ScholarsBowl Team” takım sıralamasında ilk beş, Scholar’s Challenge kategorisinde ilk beş arasına girdiler ve şampiyon takımlar arasına 9. sıradan seçildiler. PEV Okullarının bütün takımları kendi kategorilerindede en iyi 10 takım arasına girerek yarışmanın temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşecek ikinci aşamasında; Malezya’nın Kuala Lumpur, Avustralya’nın Melbourne, İspanya’nın Barcelona şehirlerinde düzenlenecek olan dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar.

Turnuvanın ikinci aşamasında da başarılı olan takımlar Kasım 2018’de Yale Üniversitesinde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvası’na katılacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı