REKLAMI GEÇ

PEV’in başarılı uygulamaları diğer okullara da örnek oldu

PEV’in başarılı uygulamaları diğer okullara da örnek oldu

Denizli’nin en seçkin okullarından biri olan Pamukkale Eğitim Vakfı Özel PEV Okulları, akademik ve sosyal anlamda ortaya koyduğu eğitim faaliyetleri ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bu yıl İstanbul Çamlıca Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 19. Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’na katılan Özel PEV Okulları, seçkin okullarla bir araya geldi, gerçekleştirdikleri sunumlar ile farklılıklarıyla örnek oldu, ilham verdi. Türkiye’nin en seçkin okulları, PEV’de uygulanan yöntemleri kendilerine örnek aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2015 Cuma, 08:30

Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarının her yıl bir araya gelerek gerçekleştirdiği, bilgi ve deneyimlerini paylaştığı, eğitimde yeni ufuklar açan Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu, bu kez Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

foto-2

PEV SEMPOZYUMA 4 SUNUM İLE KATILDI
Uyguladığı eğitim yöntemleri ile farklılığını her zaman ortaya koyan Özel PEV Okulları, 19. Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’na 4 sunum ile katıldı. Önce sempozyum komisyonuna katılım içeriklerini gönderen Özel PEV Okulları, heyetten 4 sunum ile ilgili olumlu geri dönüşün ardından kısa sürede tüm hazırlıklarını tamamladı.

foto-1

Okulda sürekli uygulanan ve başarısını kanıtladıkları eğitim yöntemlerine ilişkin çarpıcı sunumlar hazırlayan, uygulama örnekleriyle desteklenen sunumlar, Türkiye’nin önemli eğitim kurumları tarafından beğeniyle takip edildi, öğretmenler gerçekleştirilen atölye çalışmalarında öğrenci oldu.

Türkçe Öğretmeni Münire Durmuşoğlu ile Onur Dalkıran “Her Şey Çok Şiir Olacak”; Türkçe Öğretmeni Mustafa Şahan ile Sınıf Öğretmeni Deniz Uzun, “Kurum Kültürü Olarak Güdümlü Okuma”; Fen Bilimleri Öğretmeni Aylin Pala ile Özlem Yeniyol Akşit “Mühendislik Tasarımlı Fen Bilimleri Dersi” isimli sunumları gerçekleştirirken Matematik Öğretmeni Gürsel Güdücü ise “Matematik Müzikle Buluşuyor” isimli atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Güdücü’ye bu sunumunda, Eyüpoğlu Eğitim Kurumları’nda müzik öğretmeni olan kızı Esin Güdücü eşlik etti.

ögretmenler-toplu

DENİZLİ’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
19. Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’ndan Denizli’yi başarıyla temsil eden PEV’in uzman öğretmenleri, sunumları ile diğer okullara ilham vermelerinin yanı sıra, farklı sunumlar ile ufuklarını açtılar. PEV’in başarılı öğretmenleri, eğitimde farklılık yaratan uygulamaları ve bunu yansıttıkları sunumlarının detaylarını paylaştı.
İşte PEV’in farklılık yaratan eğitim yöntemleri ve sunumları:

gudumlu-okuma

KURUM KÜLTÜRÜ OLARAK GÜDÜMLÜ OKUMA
Türkçe Öğretmeni Mustafa Şahan ve Sınıf Öğretmeni Deniz Uzun hazırladıkları “Kurum Kültürü Olarak Güdümlü Okuma” uygulamasını öğretmenlerle paylaştı. Şahan, uygulamanın amacının okumayı, sınav kaygısı ve zorlamadan uzaklaştırarak sevdirmek olduğunu belirterek sistemin 2. sınıfta başlatıldığını ve kademeli olarak 8. sınıfa kadar devam ettirildiğini söyledi.

gudumlu-okumu-sunum

Şahan, “Bu sistemde bir öğrencinin mutlaka okuması gereken kitapları belirliyor ve öğretmenler olarak önce biz okuyoruz. Daha sonra bir araya gelerek, kitaplar ile ilgili veri tabanı oluşturuyor, öğrencinin ilgisini çekecek, onu kitaba daha fazla yakınlaştıracak özel etkinlikler hazırlıyoruz. Biz öğretmenleri olarak ders kitaplarının eğitim için yetersiz olduğunu düşünüyor, bu nedenle de okuma kitaplarını eğitimin tam ortasında değerlendiriyoruz. Kitaba bağlanan öğrenci aynı zamanda dil bilgisi eğitimlerini de almış oluyor. Bu çalışmanın ayrı bir özelliği de kitaplar ile ilgili hazırlanan veri tabanı, bir alt sınıfa örnek olarak bırakılıyor, dolayısıyla sistem büyüyerek çalıştırılıyor. Sunumumuzda da tüm bu özellikleri ortaya koyduk. Türkiye’nin seçkin okullarından gelen öğretmenler de okuma kültürünün sınav kaygısından uzak oluşturulmasını takdir ettiklerini ifade ettiler” dedi.

siir-grubu

HER ŞEY ÇOK ŞİİR OLACAK
Özel PEV Okulları’nın Türkçe alanındaki ikinci sunumu olan “Her şey çok şiir olacak” çalışmasını da Türkçe Öğretmenleri Münire Durmuşoğlu ile Onur Dalkıran hazırladı.

siir-sunum

Uygulamanın amacının öğrencilerde şiir-şair kültürünü oluşturmanın yanı sıra, farklı dersleri de şiir ile yoğurarak akılda kalmalarını sağlamak olduğunu belirten proje öğretmenleri, hem okuldaki uygulamalar, hem de sempozyumdaki sunuma ilişkin şu bilgileri verdi:
“Uygulamada amacımız, şiiri öğrencilere sevdirmek, şairi tanıtmak ve şiiri kullanarak farklı derslerde başarı oranlarını yükseltmek. Bununla ilgili okulda birçok etkinliğe imza atıyoruz. Türkçe derslerini şiir ile yoğurduk, matematik terimlerinden, rakamlardan şiirler yazdık. Çizmeli şiirler çalışmasıyla resim ile şiiri birleştirdik. 40 yama şiirler yaptık, önce şiirler ile önceden büyüklerimizin yaptığı gibi yama yöntemiyle 35X50 ebatlarında kumaşlar hazırladık, ardından bunları kocaman bir yorgana dönüştürdük. 70 öğrencimizi bu yöntemle bir bütünün parçaları haline getirdik. Bu eserimizi de Dünya Şiir Günü’nde sergiledik. Şiir ile ilgili projelerimiz bunlarla da sınırlı değil. Şiiri okul dışına da çıkarmayı, okul duvarlarını şiirler ile donatmayı ve halkla da paylaşmayı planlıyoruz.”

fen-bilimleri

MÜHENDİSLİK TASARIMLI FEN BİLİMLERİ DERSİ
Özel PEV Okulları’nın sempozyumda gerçekleştirdiği bir başka sunum ise fen bilimleri ile mühendislik, mimarlık ve Tıp biliminin ilişkisini ortaya koydu. Fen Bilimleri Öğretmenleri Aylin Pala ile Özlem Yeniyol Akşit tarafından hazırlanan sunum farklı bilim dallarının birbirleriyle yakın ilişkisini ortaya koydu.

fen-muhendislik

Sunum öğretmenleri, “Mühendislik Tasarımlı Fen Bilimleri Dersi” projesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Fen Bilimleri’ni farklı bilim dallarıyla ilişkilendirdiğimiz sunumumuzda, DNA yapısını baz alarak oluşturduk. DNA modelini grafik çizimler ile oluşturduk, sonra da bunu mühendislik bilimlerine uyarladık. Sempozyumda gerçekleştirdiğimiz atölye çalışması da çok büyük ilgi gördü. Fen bilimlerinin hayatın parçası olduğunu, buradan yola çıkarak, mimarlık, mühendislik ve Tıp gibi farklı alanlara da ulaşılabileceğini gösterdik.”

matematik

MATEMATİK MÜZİKLE BULUŞUYOR
Özel PEV Okulları’nın eğlenceli, bir o kadar da öğrenmeyi kolaylaştıran çalışması olan “Matematik Müzikle buluşuyor” çalışması da sempozyumun en fazla ilgi çeken sunumlarından biriydi. Sunumu hazırlayan Özel PEV Okulları Matematik Öğretmeni Gürsel Güdücü, sunumu Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan kızı Esin Güdücü ile birlikte yaptı.

matematik-ic

Öğrencinin matematik ve müzik bilgilerini birleştirmelerinin amaçlandığı projenin ortaya koyduğu farklılık ile ilgi çektiğini belirten Gürsel Güdücü, “Öğrencilerimizden matematik terimlerini kullanarak beste yapmalarını istiyoruz. Okulumuzda başarıyla uyguladığımız bu yöntemi sempozyumda gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmasında da yaptık. Çalışmaya katılan öğretmenler, öğrenci oldular, matematik terimlerinden sözler yazdılar ve beste yaptılar. Öğretmenler ile birlikte inanılmaz eğlenceli bir çalışma ortaya koyduk. Matematikteki en zor formüllerin bile çok kolay bir şekilde akılda kaldığını gören öğretmenler, atölye çalışmasından sonra da nakaratları mırıldanmayı sürdürdüler. Atölye çalışması sonunda bu uygulamayı kendilerine örnek alacaklarını ifade ettiler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı