REKLAMI GEÇ

PEV’in gururu Berkan Dünya Şampiyonası’nda kulaç atacak

PEV’in gururu Berkan Dünya Şampiyonası’nda kulaç atacak

Özel PEV Okulları 11. sınıf öğrencisi Berkan Çeviş, yüzmede elde ettiği başarılarla okulunun ve Denizli’nin gururu oldu. 11-18 Temmuz tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek “ISF 2016 GYMNASİAD Liseler Arası Dünya Şampiyonası”nda mücadele edecek olan Berkan Çeviş: “Sorumluluğum daha da arttı. Bana her türlü desteği veren okulum adına katılacağım bu yarıştan şampiyon olarak ayrılmak en büyük hedefim ve sorumluluğum.” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2016 Salı, 09:59

Yüzme alanında Denizli’nin yükselen değeri Berkan Çeviş, her gün başarılarına bir yenisini ekliyor. 7 yaşında başladığı yüzme kariyerinde sayısını hatırlayamadığı başarılara imza atan Berkan Çeviş, hedefini 2020 olimpiyatlarına katılmak olarak belirledi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-7

YÜZMEYE 7 YAŞINDA BAŞLADI
Ankara’dan Denizli’ye geldiklerinde çevre oluşturma ve arkadaş edinme sıkıntısı yaşadığını belirten başarılı sporcu, ilk kez 7 yaşında havuza girdiğini ve yaşamına yön verecek sportif tercihini de bu yaşta yaptığını belirtti. Yüzmedeki kabiliyetinin hocaları tarafından kısa sürede keşfedildiğini ve yaşamının bu yönde akmaya başladığını anlatan Berkan Çeviş, ilk derecesini de 14 yaşında elde ettiğini söyledi. Profesyonel yaşamında birçok yarışmadan dereceler kazandığını, hatırlayamayacağı kadar çok başarı elde ettiğini belirten milli yüzücü, başarısının sırlarını da paylaştı.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-6

DİSİPLİNLİ VE PLANLI ÇALIŞMA BAŞARININ ANAHTARI
Disiplinli ve planlı çalışmanın başarısının anahtarı olduğunu belirten Berkan Çeviş, eğitimi ile sporu birlikte yapabilmesini de buna borçlu olduğunu söyledi. Özellikle okulundan çok büyük destek gördüğünü belirten milli yüzücü, “Öğretmenlerim en büyük destekçim. Yoğun antrenman ve yarışma programı arasında benimle özel olarak ilgileniyorlar, geride kaldığım konuları ders dışında anlatıyorlar, açığımı kapatabilmem için çaba harcıyorlar. Benim üzerimde hakları çok büyük.” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-3

HAFTADA 110 KİLOMETRE YÜZÜYOR
Başarılı bir sporcu olabilmek için disiplini asla elden bırakmamak gerektiğini anlatan Milli Yüzücü Berkan Çeviş, “Pamukkale Üniversitesi Yüzme Spor Kulübü’nün sporcusuyum. Baş antrenörüm Bayram Yalçınkaya nezaretinde çalışıyorum. 7 günde 9 antrenman yapıyorum. Bunların bazıları günde çift idman oluyor. Sabah saat 05.30’da ve akşam 17.00’de çalışmam var. Her hafta ortalama 110 kilometre yüzüyorum. Bu çalışma temposu ağır gibi görünse de iyi bir yüzücü olmak ve başarıyı devamlı hale getirebilmek için zorunlu.” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-4

SPOR DIŞINDA DA HEDEFLERİ VAR
Spor dışında da hedefleri olduğunu, bunlara ulaşmak için çok daha fazla efor harcadığını anlatan Berkan Çeviş: “Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, PEV Okulları Genel Koordinatörü Pınar Kaya, PEV Lisesi Müdürü Pelin Yerebakan Sızlı, Lise Müdür Yardımcısı Saygın Fenli ve Beden Eğitimi Zümre Başkanı Ahmet Keskin benim için çok çaba harcıyorlar. Spor hayatımın belirli bir bölümünü kapsıyor, ancak eğitimim de o kadar önemli. Spordaki başarıyı eğitimde de sürdürmek, iyi bir psikolog olmak istiyorum. Spor psikoloğu bu alanda çok önemli. Ben de yakından yaşıyorum ve bu alanda ciddi bir eksikliğin olduğunu görüyorum. Başarılı bir eğitim döneminin ardından, başarılı bir psikolog olmak istiyorum.” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-9

ŞAMPİYONADA OKULUMU TEMSİL EDECEĞİM
11-18 Temmuz tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek “ISF 2016 GYMNASİAD Liseler Arası Dünya Şampiyonası”nda okulunu temsil edeceğini, bu nedenle kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu belirten Berkan Çeviş, “Bireysel olarak çok önemli başarılar elde ettim. Bu yarışmanın benim için anlamı çok daha büyük. Çünkü bu yarışmada okulumu temsil edeceğim. Okulum ve öğretmenlerim bugüne kadar bana büyük destek sağladı. Hep arkamda durdular, beni desteklediler. Bu nedenle Dünya Şampiyonası öncesi ayrı bir heyecan, aynı zamanda da endişe duyuyorum. Ama beni başarıya taşıyan bu duygular oluyor. Dünya Şampiyonası’nda okulumu ve Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-5

AİLE, OKUL, KULÜP İŞBİRLİĞİ
Özel PEV Okulları Beden Eğitimi Zümre Başkanı Ahmet Keskin de başarıyı getiren unsurları “Aile, Okul ve kulüp” üçgeninde ilişkilerin sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi olduğunu söyledi. Berkan Çeviş’in hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için planlı çalışan başarılı bir sporcu olduğunu belirten Keskin: “Bu başarıda aslan payı elbette Berkan’a ait. Çok büyük özveri gösteriyor, büyük çaba harcıyor. Ancak, bu başarıyı getiren unsurlardan biri de aile, okul ve kulüp arasında işbirliğini sağlayabilmek. Berkan’ın ailesi büyük çaba harcıyor, biz öğretmenleri aynı çabanın içinde yer alıyoruz, kulüp antrenörleri üzerine titriyor. Bu birliktelik başarıyı da beraberinde getiriyor.” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-8

ŞAMPİYONA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Öğrencileri Berkan Çeviş’in Trabzon’da düzenlenecek “ISF 2016 GYMNASİAD Liseler Arası Dünya Şampiyonası”na katılabilmek için kat ettiği yolları da anlatan Ahmet Keskin, “Berkan 19-20 Ocak tarihlerinde ilimizde yapılan yüzme yarışlarında birinci olarak 17-18 Şubat’ta Isparta’da düzenlenen Gençler Yüzme Yarışları yarı final müsabakalarına gitti. Burada da büyük başarı elde eden sporcumuz, Kocaeli Gebze’de gerçekleştirilen Türkiye Yüzme Yarışması’na katıldı. 24 ilden 105 okulun katıldığı finallerde 100 ve 200 metrede birinci olan Berkan, 200 metre sırt üstü yüzmede de Türkiye dördüncüsü oldu” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-1

“OKULUMUZU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİNE İNANIYORUZ”
Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder de Berkan’ın çok yönlü bir genç olduğunu belirterek, sporda başarılı olduğu kadar derslerini de aynı oranda önemsediğini dile getirdi. Berkan’ın başarılarıyla tüm okul olarak gurur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Meder, Dünya Şampiyonası’nda başarılar diledi. Prof. Dr. Meder, “Berkan’ın okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine gönülden inanıyoruz” dedi.

denizli-pev-berkan-cevis-dunya-sampiyonasina-10

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Özel PEV Okulları Genel Koordinatörü Pınar Kaya ise Berkan’ın başarılı spor hayatını yakından takip ettiklerini ve onun başarılarla dolu olan bu yolculuğunu kolaylaştırmak adına okul olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı