REKLAMI GEÇ

PEV’lilerin Antalya çıkarması

PEV’lilerin Antalya çıkarması

Özel Denizli PEV Liseleri, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik Antalya gezisi düzenledi. “Çiçek ve Çocuk” temalı Antalya Expo 2016’yı ziyaret eden öğrenciler, tarihi ve doğal güzellikleri de görme imkanı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2016 Perşembe, 09:53

Özel PEV Liseleri 9. ve 10.sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde, kendileri için düzenlenen Antalya gezisine katıldı. Düden Şelalesi, Aquariarium, Kumdan Heykeller Müzesi’ni gezen öğrenciler, “Çiçek ve Çocuk” temalı Antalya Expo 2016’ya katıldı.

denizli-antalya-pev-gezi-1

İLK DURAK DÜDEN ŞELALESİ
PEV öğrencilerinin ilk durağı, Türkiye’nin doğal güzelliklerinden Düden Şelalesi oldu. Büyüleyen bir görsel güzelliğe sahip şelaleyi gezen öğrenciler, rehberler tarafından oluşumu ve özellikleri hakkında bilgilendirildi.

denizli-antalya-pev-gezi-4

AKVARYUMA HAYRAN KALDILAR
Düden Şelalesi’nden sonra dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan Antalya Aquariarium’u gezip, 40 tematik akvaryumla balıklar hakkında bilgi edinen öğrenciler, 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ile dünyanın en büyük tünel akvaryumunu da görme şansını yakaladı.

ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ
PEV öğrencileri, devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali SANDLAND’ı da gezdi. Yüzlerce ton ağırlığında, metrelerce uzunluk ve yüksekliğe sahip, sadece suyun ve kumun kullanıldığı muhteşem eserleri inceleyen PEV’liler, kum heykel sanatının “hiçbir şeyin kalıcı olmadığı ve her şeyin bir gün yok olacağı” felsefesini sezinledi.

denizli-antalya-pev-gezi-5

ANTALYA EXPO 2016’YA KATILDILAR
PEV’li öğrenciler son olarak Antalya Expo 2016’yı gezdi. PEV’liler, fuar bölgesinde kentin en önemli simgelerinden tarihi Hadrianus Kapısı’nı simgeleyen Expo Kulesini, Türkiye’nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Kongre Merkezi, Amfi Tiyatroyu görme imkânı buldu. Dünyada yok olan bitki türlerine, Türkiye’de rastlanan endemik bitkilere ve ormanlara, çölleşmeye, küresel ısınmaya, tükenen doğal kaynaklar ve bu sorunlara karşı alınacak önlemler ve çözümlere dair küresel bir platform sunmayı amaçlayan; tarih, biyo-çeşitlilik, sürdürülebilir ve yeşil şehirler alt temalarını vurgulayan Expo 2016 Antalya’da “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” konusuna dikkatlerini yönelten PEV öğrencileri, kazanımı bol, eğlenceli bir gezi gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı