REKLAMI GEÇ

Usta belgeselciler PEV öğrencileriyle buluştu

Usta belgeselciler PEV öğrencileriyle buluştu

Özel PEV Okulları Eko Okullar Programı kapsamında ünlü doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Burak Doğansoysal, Burçin Dedeoğlu ve ekibini ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2014 Cuma, 10:42

Özel PEV okullarının davetlisi olarak Denizli’de bulunan belgesel ekibi bir belgesel çekiminin arka planını videolar ve fotoğraf sunumu eşliğinde öğrencilerle paylaştılar. PEV’in 2. sınıf öğrencileriyle doğadaki bebek hayvanlar üzerine keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirerek güne başlayan ekip, Pamukkale Üniversitesi Teknokent konferans salonunda da 6. ve 7. sınıf öğrencileriyle buluştu.

1995 yılında lise eğitimi sırasında seçmeli ders olarak aldığı fotoğrafçılığın mesleği haline geldiğini belirten Doğansoysal, mesleğe başlama sürecini, çalışmalarını ve deneyimlerini anlattı.

Öğrencilere çektiği fotoğraflar ve belgeseller ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumlar yapan Doğansoysal, soruları da yanıtladı. Belgeselciliğin Türkiye’de çok sevildiğini anlatan Doğansoysal, fotoğrafçılık ve belgeselciliğin gençler için bir kariyer olabileceğini göstermek istediklerini kaydetti.

icÖğrencilerin büyük bir dikkatle takip ettiği seminerde yaban hayatın zorluklarından ve nesli tükenen hayvanlardan bahseden Burak Büyüksoysal, doğal yaşamdaki hayvanları tanımanın zaman aldığını ama bir süre sonra vücut dillerinde onların nelere öfkelendiklerini keşfettiklerini, böylelikle kendilerini korumayı öğrendiklerini dile getirdi. Doğal yaşamda fotoğraf çekerken kamuflaj kullandıklarını ve bunların kısmen kendilerini korumaya faydası dokunduğunu belirtti.

Yılın 6 ayı belgesel çekimi için Amozonlar’dan Kenya’ya kadar pek çok ülkede bulunan belgesel ekibi yeni tamamladıkları belgeselin çok yakında 13 bölüm halinde TRT belgesel kanalında yayınlanacağını da duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı