REKLAMI GEÇ

Yaratıcı ve yenilikçi öğretmenler PEV’de buluştu

Yaratıcı ve yenilikçi öğretmenler PEV’de buluştu

Ege Bölgesi’ndeki pek çok özel okul ve üniversitenin katkısı ile 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri (YYÖS), İzmir’in ardından Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve Özel PEV Okulları iş birliği ile PEV Okulları’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2019 Pazar, 14:00

Özel PEV Okulları, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. “Eğitim alanında nasıl daha iyi çalışmalar yapabilirim, öğrencilerimin dünyasını nasıl geliştirebilirim diye düşünen ve bu değişimi kendisine dert edinen öğretmenlerin yarattığı çalışmaların ürünü” olan YYÖS projesi yoğun bir katılım ile PEV Okulları’nda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un da katıldığı organizasyonda Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından planlanıp hayata geçirilen, eğitimde marka olmuş projenin bu yılki teması “Düşün ki Başlasın Düşün!” oldu.

Seminerin açılış programı EÇEV Genel Sekreteri Şule Keskiner’in konuşmasıyla başladı. Program, YYÖS Düzenleme Kurulu Takım Lideri Şahizer Senem Telli, PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından Kayhan Karlı’nın “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi, Gereksiz Bir Çaba!’’ adlı açılış oturumu gerçekleşti.

Gün boyunca yapılan oturumlarda Üç Boyutlu Mekanik Düşünme, Farklılaştırılmış Öğretim Stratejileri, Fırından Çıkmış Kitaplar, Yazıyorsam Varım, Sanat ile Kesirler, Sanal Laboratuvar ve Arttırılmış Gerçeklik, Liseye Yönelik Engelli Farkındalık Çalışması, Düşle Senin Olsun gibi sunumlar başta olmak üzere toplamda otuz altı sunum gerçekleştirildi. Sunumların sonunda yapılan kapanış oturumunda ise Dünya Global Öğretmen Ödülü Finalisti Samet Başkonuş, “Dünyayı Düşlerimiz Değiştirir” adlı konuşmasıyla tüm eğitimcilere seslendi.


Yapılan seminerin güzel bir detayı da PEV lise ve ortaokul öğrencilerinin seminerin başlangıcından bitimine kadar “Gönüllü’’ olarak eğitime ve eğitimcilere destek vermeleri ve organizasyona renk katmalarıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı