REKLAMI GEÇ

Asgari ücret yükü paylaşılmalı

Asgari ücret yükü paylaşılmalı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, 64. Hükümet’in katılımcı bir yaklaşım ile yeni bir anayasa yapması gerektiğini söyledi. Özer, yeni asgari ücretin getireceği yüklerin de paylaşılması gerektiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 16:49

Denizli Ticaret Odası Meclisi Habib Yıldız başkanlığında toplandı. Toplantıda ekonomik ve siyasi değerlendirmeler yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, 1 Kasım’da milletvekili genel seçimlerinin sükunet içinde yapıldığını belirterek, 64. hükümetin kurulduğunu hatırlattı.

Denizli’nin 64.hükümette yine bir bakanlıkla temsil edilmesinden mutlu olduklarını, ancak Ekonomi Bakanlığı’nda temsiliyeti kaybettikleri için üzgün olduklarını anlatan Özer, “Ekonomisiyle sanayi ve ihracatı ile her zaman ön planda olan ilimizde, ekonomi alanında bir bakanlık çıkması devamı anlamında en büyük arzumuzdu. Dolayısıyla Sayın Nihat Zeybekci ekonomik anlamda oldukça başarılı hizmetlere imza atmıştı. Yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla kendisine teşekkür ediyoruz. Yeni kabinede böyle bir değerin göz ardı edilmesi bizleri üzdü. Diğer yandan Denizli’ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verildiği için müteşekkiriz. Dr. Sema Ramazanoğlu’na da başarılar diliyoruz. Biz Nihat Zeybekci’nin yine en iyi yerlerde değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Yeni kabinenin hayırlı olmasını ve ülkemiz adına güzel çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

YENİ ANAYASA HAZIRLANMALI
Başta ekonomi olmak üzere işlerin devamı noktasında gerekli adımların atılmasının önemli olduğunu vurgulayan Özer, “Hem iktidar hem de muhalefet partilerini temsilen seçilen milletvekillerimizin; il genelinde yerel, ülke genelinde ise ulusal menfaatlerimiz doğrultusunda çalışacaklarına inancımız tamdır. Bu bağlamda sadece siyaseten değil, ekonomik ve toplumsal olarak yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacımız olduğu muhakkaktır. Anayasanın yenilenme süreci en az içeriği kadar önemlidir. Yeni anayasa, katılımcı bir yaklaşımla hazırlamalıdır. Türkiye, kendisini oluşturan tüm unsurları ile kaynaşmalı, farklılıklar içinde bütünleşmeli ve yeni anayasa konuşarak, tartışarak ve uzlaşarak yapmalıdır. Dolayısıyla tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte genel kabul gören bir anayasanın hazırlaması çok önemlidir. Yeni anayasa; insan odaklı, hak ve özgürlükleri teminat altına alan daha kaliteli bir demokrasiye uygun olmalıdır. Toplumumuzun ve yeni meclisimizin bu kenetlenmeyi sağlaması durumunda Türkiye büyüyecek ve daha da gelişecektir” dedi.

ASGARİ ÜCRETTEKİ YÜK PAYLAŞILMALI
2016 yılında asgari ücretin net 1300 TL olacağını fakat bundaki yükün işverenden azaltılması gerektiğine işaret eden Özer, “İşçilerin eline geçen gelirin artması diğer ücretleri de artırma yönünde tetikleyecektir. Bu durumun piyasaları canlandıracağı; esnaf ve üreticiye olumlu etkisi olacağı kesindir. Fakat diğer taraftan esnaf ve küçük işletmelerin işçilik maliyetlerini artacaktır. Bu artış maliyet enflasyonunu tetikleyecek ve işçi çıkarmalarına neden olabilecektir. Yani bu durum iki tarafı keskin bir kılıçtır. Önerimiz asgari ücretin net 1300 TL olması çalışanlar için olumlu bir gelişmedir fakat işverene olan maliyetinin bir kısmı devlet tarafından paylaşmalıdır. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, bütün kesimler için yararlı olacaktır” diye konuştu.

Asgari ücretin yükselmesi sonrasında kıdem tazminatlarında da artış olacağını ifade eden Özer, “Bilindiği üzere kıdem tazminatları, son aylık üzerinden hesaplanarak verilmektedir. Asgari ücretin 2016 Ocak ayından itibaren net 1300 TL olması kıdem tazminatlarının yükselmesi ve dolayısıyla da işverene yeni bir yük gelmesi anlamı taşımaktadır. Gerçi Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Programı’nın öncelikleri arasında kıdem tazminatının olduğunu belirtildi. Bizler iş dünyası olarak kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini beklemekteyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90