REKLAMI GEÇ

EBIC-EGE’de ilk adım atıldı

EBIC-EGE’de ilk adım atıldı

Şirketlerin uluslararası ticaret ve yatırım konularında desteklenmesi ve teknolojik ortaklıkların ve karşılıklı bilgi paylaşımının güçlendirilmesi, KOBİ’lerin, fikri mülkiyet hakları, standartlar ve AB düzenlemeleri gibi teknik alanlarda bilgilendirilmesi gibi hizmetler sunacak olan EBIC-EGE’nin ilk yürütme kurulu toplantısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi EBIC-EGE’nin ilk yürütme kurulu toplantısı, Denizli Ticaret Odası’nda yapıldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in başkanlık ettiği toplantıya, proje ortakları; Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezi (EBİLTEM) ve Ege İhracatçılar Birliği ve DTO temsilcileri ve aynı zamanda bölgede, DTO’nun proje ortağı olan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Avrupa Birliği ile kontratın imzalanması ve projenin içinde bulunduğu mevcut sürecin gündeme alındığı toplantıda, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, “Bir yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanmasını beklediğimiz Rekabet ve Yenilikçilik programı kontratı, AB ile imzalanmış ve bürokrasiden kaynaklanan zaman kaybımız sonlanmıştır” dedi.

Türkiye’de, KOSGEB’in koordinatörlüğünü yürüttüğü 7 merkezin haricinde, tek Avrupa İşletmeler Ağı Merkezi olma özelliğini taşıyan EBIC-EGE, DTO bünyesinde 2003 yılının Aralık ayından beri faaliyet gösteren Denizli Avrupa Bilgi Merkezi’nin yerini alarak, toplam 2.4 milyon Euro’luk bütçesi ile 2013 yılına kadar Denizli ve çevresindeki KOBİ’ler ve iş çevrelerine yönelik araştırma, Ar-Ge çalışmaları ve ticari işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

2.4 milyon Euro’luk bütçeye sahip olan EBIC-EGE; şirketlerin uluslararası ticaret ve yatırım konularında desteklenmesi ve teknolojik ortaklıkların ve karşılıklı bilgi paylaşımının güçlendirilmesini, KOBİ’lerin, fikri mülkiyet hakları, standartlar ve AB düzenlemeleri gibi teknik alanlarda bilgilendirilmesini,    AB fonları konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesi ve şirketlerin araştırma programlarına katılımlarının sağlanmasını, KOBİ’lerin rekabetçilik ve yenilikçilik gücüne katkı sağlanmasını hedefliyor.

Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi, iki bölgede hizmet veriyor. Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi’nin, Kuzey Ege Merkezi olarak EBİLTEM; İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Kütahya illerindeki hizmetlerin; Güney Ege Merkezi olan Denizli Ticaret Odası ise; Denizli, Aydın, Afyon, Muğla ve Uşak olmak üzere 5 ilde hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı