REKLAMI GEÇ

Yüksel: Aşık Veysel bir gönül adamıydı

Yüksel: Aşık Veysel bir gönül adamıydı

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Yüksel “Aşık Veysel, anadilimize ve milli birliğimize büyük hizmet eden, unutulmaz türküleri, şiirleri ve eserleriyle Türkçemizi ve halk müziğimize katkılar sağlayan ender bir sanatçıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2012 Salı, 13:15

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel Ünlü halk Ozanı Aşık Veysel ölümünün 39. yılında mesaj yayınladı. Milletvekili Yüksel, yayınladığı mesajında Aşık geleneğinin son temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in milletin gönlünde apayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Yüksel “Bir Gönül adamı, bir Hak eri ve Halk ozanı olan Aşık Veysel’in aramızdan ayrılışının 39. yılında onu rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Aşık Veysel, şiirleriyle Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından biridir. Halen dilimizde dolaşan unutulmaz türküleri ve şiirleriyle eserlerinde kullandığı yalın üslubuyla Türk Halk müziğine, Türkçeye ve kültür hayatımıza katkılar sağlayan özel bir sanatçıdır. Aşık Veysel’in kendi eserlerinden de anlaşılacağı gibi halk ozanlarından Karacaoğlan’ı, Yunus’u, Emrah’ı, Dertliyi çok sevdiği şiirlerinde açıkça görülmektedir” dedi.

Açıklamasında Aşık Veysel’in her zaman milli birliğe önem verdiğini vurgulayan Milletvekili Yüksel “Aşık Veysel eserlerinde kullandığı dil, şiirlerinde verdiği mesajlarla milletimize her zaman birlik ve beraberliği öğütlemiştir. Tüm insanlığın ihtiyacı olan birliktelik ruhuna önem vermiş, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan büyük bir sevgi beslemiş ve bunu yazdığı şiirleriyle de dile getirmiştir” dedi. Aşık Veysel’in Karanlık dünyasından sürekli yepyeni ışıkların doğduğuna işaret eden Milletvekili Yüksel; “Aşık Veysel ufku geniş karanlık dünyasında yepyeni aydınlıkları keşfeden ve yeni ışıklara doğru yelken açan uzağı gören bir gönül adamıydı. Yetmiş yıl karanlık bir dünyada yaşadı Fakat yalnız gözlerindeydi karanlık, içi apaydınlıktı, şiirleri de öyle. Halk şiirimizin bu güçlü ozanı yarım yüzyılı aşkın bir sure yazdıklarıyla, calip söyledikleriyle çevresine ışıklar saçtı. Öyle güzel bir yüreğe ve umuda sahipti ki göçtüğü alemde de bir ışık olarak görevini sürdürüyordur” dedi.

İnsanlığın gönlüne hitap eden Aşık Veysel’in düne ve bugüne olduğu gibi yarına da güçlü mesajlar yansıttığına dikkat çeken Milletvekili Yüksel; “Yalnız çağımızda yaşayanlar değil, bizden çok sonra yaşayacak olanlarda da Aşık Veysel’in unutulmaz eseri olan “Dostlar Beni Hatırlasın” şiirini unutmayacaklar ve her zaman onu rahmetle anacaklardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı