REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılar greve gidiyor

Sağlıkçılar greve gidiyor

Denizli Tabip Odası, Denizli Eczacılar Odası, Türk Sağlık Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası… Onlar belki de ilk kez ortak bir eylemin altına imza atıp greve gidiyor. Bu kez kendi haklarından daha çok halk adına grevde olacaklar. Peki sağlıkçıların greve götüren gerekçeler ne?

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2011 Salı, 11:47

Sağlık çalışanlarının temsil edildiği pek çok örgüt aynı eylemin altına imza atmaya hazırlanıyor. Yurt genelinde 21 Aralık 2011 günü yapılması çağrısında bulunulan grevin altına Denizli Tabip Odası, Denizli Eczacılar Odası, Türk Sağlık Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası imza attı. Doktorundan hasta bakıcısına, eczacısından hemşiresine tüm sağlık çalışanlarına yönelik grev çağrısının gerekçesi olarak sağlık alanında yapılan düzenlemelerin vatandaşın aleyhine ve çok tabii ki sağlık camiasını olumsuz etkileyecek bir takım sonuçlara yol açması. Denizlihaber.com yazarı Zafer Gönenç, oda başkanlarıyla görüşüp nedenlerini sordu;

Hastaneler ticarethaneye dönüştürülüyor!

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Çağırgan’a, Gönenç’e önemli bir düzenlemeden bahsetti. Yeni çıkarılacak kanun hükmünde kararname ile Sağlık Bakanlığı üniversite hastanelerine el koyuyor..  Bir yıl içinde bütün kamu hastaneleri, Kamu Hastane Birliklerine bağlanacak. Kamu Hastane Birliğini genel sekreter, hastaneleri de yöneticiler idare edecek. Kamu Hastane Birliği’ni CEO’lar yönetecek. Çağırgan’a göre bu uygulamayla hastaneler ticarethaneye dönüştürülüyor.

Odaların sağlıkçıları denetlemesine engel!

Gönenç’in görüşünü aldığı bir başka isim ise Denizli Eczacılar Odası Başkanı Özen Ekiz. Ekiz’e göre bu kararname ile meslek odaları işlevsizleştiriliyor, hekimler ve eczacıların bağlı oldukları odalar by pass ediliyor. Asıl tehlike ise odaların denetim ve disiplin görevlerinin sona ermesi.

Vatandaşın yükü artıyor!

Ekiz, ayrıca 2005 yılında 70 kuruş olan muayene katkı payının,  bugün 8 TL’ye yükseltildiğinin altını çiziyor ve ekliyor; “Bu 15 TL’ye çıkarılacak”.  Ayrıca eş değer ilaç farkı hastaya yüklenmiş durumda ve muayene katılım ücreti ise 5 TL’ye çıkıyor. Her reçete için ve üç kutuya kadar bir çeşit ilaç için 3 TL alınacak, sonraki her kutu için 1 TL ücret alınacak. Ekiz’e göre artık ilacın faturası halka çıkarılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı