REKLAMI GEÇ

“BU KAFA GEZİ KAFASI”

“BU KAFA GEZİ KAFASI”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem’in AK Parti’nin dev projeleri arasında gösterilen şehir hastanesini eleştiren açıklamasına AK Parti İl Başkanı Şahin Tin’den tepki geldi. Tin, “Bu kafa gezi kafası” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2015 Cumartesi, 11:32

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem’in Denizli’de yapılacak 1000 yataklı şehir hastanesine dair açıklamalarına AK Parti İl Başkanı Şahin Tin tepki gösterdi geldi. Tin, “Bunlar memleketin milletin hayrına olacak her şeye karşı olur. Biz bu tip sözleri yeni duymuyoruz. Bunlar Boğaz Köprüsü’ne de karşıydılar. İlle de yaptırmayız demişlerdi. Ne oldu. Yapıldı. Şimdi utanmadan üstünden geçiyorlar. Ne istiyorsunuz vatandaşın hastanesinden ” dedi.

Şehir Hastanesi projesinin kamu kaynaklarını israf etmek anlamına geldiğini ileri süren Önem’in gerçekleri çarpıttığını belirten Şahin Tin, sağlık alanında AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana büyük hamleler yaparak vatandaşı hastane kapılarında ölmekten kurtardığını söyledi.

“BUNLAR MİLLETİN YARARINA
OLAN HER İŞE KARŞI ÇIKAR”
“Genel müdürü olduğu yıllarda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 1999’da 1,1 milyar lira zararla bıraktığı SSK’yı bu bataktan kurtaran kimmiş bir baksınlar. Vatandaşı hastane kapılarında sedyelerde ölüme terk eden bu zihniyet şimdi hangi hakla ve utanmadan çıkıp da vatandaşa hastaneler yapan, sağlık hizmetlerini milletin ayağına götüren bir hükümete bunları söyleyebiliyor” diye konuşan Tin; Gezi olaylarını hatırlatarak şöyle dedi:
“Bunlar milletin yararına olan her işe karşı çıkar. Şehir hastanesi aleyhinde konuşan bu kafa tıpkı Gezi kafasının aynısıdır. Bütün millet çoktan öğrendi Gezi’deki amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu. Olaylar sürecinde hükümetle görüşmelerinde ağaçların lafını bile etmediler; ‘3. Köprü, 3. Havaalanı, Kanal İstanbul ve HES’ler dursun’ demişlerdi. Kim adına istediler bunları? Millet adına mı? Yoksa bu ülkenin bu milletin büyük bir güç olmasını engellemek isteyenler adına mı? Türkiye’nin kalkınma ve büyüme hamlesine karşı çıkan dış güçlerin isteği doğrultusunda hareket ettiler. Uluslar arası güçlerin Türkiye’de lobi yaparak bu faaliyetin durdurulması için başlatılan eylemlere destek olduğu biliniyor. Çünkü Türkiye’nin üçüncü köprü ve üçüncü havaalanını yapması demek bu alandaki dünyadaki üstünlüğünü batı’nın elinden almak anlamına geliyor. İşte bu yüzden karşı çıktılar.”

“NERELERDEN BESLENDİKLERİNİ DÜNYA ÂLEM BİLİYOR”
Sadece havaalanları na değil, Hes’lere de Nükleer santral inşaatını da karşı çıkıldığını belirten Tin, “Neden? Çünkü enerji alanında büyük güçler Türkiye’nin HES projeleri enerjisini kendisinin karşılamasını istemiyor. Türkiye HES’ler sayesinde cari açığı büyük ölçüde azalacak ve ekonomide daha da bağımsız hale gelecek. Bu uluslar arası güçler, Nükleer işinde Türkiye’nin yer almaması için de lobi faaliyetleri yapıyor ve Türkiye’nin güçlenmesini engellemeye çalışıyor. İnternete girin bakın. Hangi ülkenin kaç tane nükleer reaktörü varmış. Ben bir kaçını söyleyeyim. ABD’nin 104, Fransa’nın 58, Japonya’nın 50, Rusya’nın 33, G.Kore’nin 23, Kanada’nın 20, Hindistan’ın 20, Çin’in 16, İngiltere’nin 16, Almanya’nın 10, hatta Ermenistan’ın bile 1 tane nükleer reaktörü var. Türkiye’nin henüz hiç yok!” Gidip oralarda gösteri yapsanız ya. Sizi gidiler sizi. Millet ne yaptığınızı bilmiyor mu sanıyorsunuz? Millet kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Sonucunu yine 7 Haziran’da görecekler. Milletin feraseti galip gelecek” dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ KURULACAK”
Gezi benzetmelerinin ardından, “köprü de yaptırmam hastane de yaptırmam” zihniyetine rağmen vatandaşın hayrına olacak tüm yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Tin, “Denizli yapacağımız sağlık yatırımları ile bölgenin en büyük sağlık merkezi olacak. Ayrıca Termal sağlık alanında Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı sağlık ve turizm merkezlerinden biri olacak. Hızlı tren ve otoyolun yapılmasıyla Termal, sağlık ve kültür için gelecek turistler Denizlilerin daha da büyük bir ekonomiye kavuşmasına önemli katkı sağlayacak. 10 yılda 200 bin iş sahası açılacak. Kimse Türkiye’nin ve Denizli’nin parlak geleceğinin ışığını söndüremeyecek” dedi.

PROF.DR. ÖNEM NE DEMİŞTİ?
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, şehir hastanesi ile ilgili bu açıklamayı yapmıştı.

İşte o açıklamanın tam metni:

Son günlerde sık sık basında gündeme getirilen Denizli’de yapılması planlanan “Şehir Hastanesi” ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.

1-Denizli Şehir Hastanesi kamu kaynaklarında büyük israfa yol açacak!
Şehir hastaneleri projesi kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılmaktadır. Projeye göre devlet özel sektöre hastanenin yapılacağı alanı tahsis etmekte, özel sektör binaları ve tıbbi donanımı tamamlamakta, devlet bunun karşılığında hastanenin işletmesini özel sektöre devretmekte ve 25 yıl süreyle özel sektöre kira ödemektedir. Diğer emsallere bakıldığında şehir hastanelerine ödenecek kira bedelleri 25 yılda yatırım bedelinin 10 katına ulaşmaktadır. Yani Sağlık Bakanlığı 2,5-3 yıl içinde ödediği kira bedeliyle şehir hastanesini yapabilecek iken 25 yıl kira ödemesi taahhüt edilerek çocuklarımız dahi borçlandırılmaktadır.

2-Denizli Şehir Hastanesi kamuya ait hastane yatak sayısında hiçbir artış sağlamayacak!
Şu anda Denizli Devlet Hastanesi’nde 753 adet, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 304 adet olmak üzere Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı merkezde toplam 1057 adet hasta yatağı bulunmaktadır. 1000 yataklı olacağı açıklanan Denizli Şehir Hastanesi’nin yapılması ile Denizli merkezindeki devlet hastaneleri tamamen şehir hastanesine taşınacağı için Denizli merkezde kamuya ait hasta yatak sayısında hiçbir artış olmayacaktır.

3-Denizli Şehir Hastanesi çalışanları taşeron sistemine teslim edilecek!
Kurulacak şehir hastanesinde işletme tamamen özel sektöre devredileceği için burada görev yapacak sağlık çalışanları taşeron sistemine bırakılmış olacaktır. Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve emekleri ciddi kayıplara uğrayacaktır.

4-Denizli Şehir Hastanesi ile halkımızın ücretsiz hizmet alabileceği devlet hastanesi kalmayacak!
Denizli merkezinde Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı halkımızın ücretsiz hastane hizmeti alabildiği Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri’nin taşınması ve Denizli Şehir Hastanesi işletmesinin özel sektöre verilmesi ile birlikte devlet hastanelerinde de ücretsiz sağlık hizmeti almak hayal olacaktır. Denizli merkezindeki tüm devlet hastaneleri özelleştirilmiş olacaktır.

5-Denizli Şehir Hastanesi ile halkımızın hastaneye ulaşımı zorlaşacak!
Konumu nedeniyle halkımızın kolay ulaşabildiği Denizli Devlet Hastanesi’nin şehir dışında yapılacak Denizli Şehir Hastanesi’ne taşınması ile hastaların hastaneye ulaşımı zorlaşacaktır.

Sağlık Bakanlığı “şehir hastaneleri projesi” adı altında mevcut devlet hastanelerini özelleştirmektedir. Yani, şehir hastaneleri projesi bir özelleştirme ve sağlık çalışanlarını taşeronlaştırma projesidir. 2,5-3 yıllık kira bedeli ile yatırım maliyeti karşılanabilecek iken kamu kaynaklarının israf edildiği bir projedir.

Denizli Tabip Odası olarak Kamu-özel ortaklığı ile yapılacak Denizli Şehir Hastanesi yerine Denizli halkının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, halkın ücretsiz hizmet alabileceği, çalışanlarının taşerona teslim edilmediği, kamuya ait hasta yatak sayısını arttıracak, kamu kaynaklarını israf etmeden kamu eliyle yapılacak yeni bir devlet hastanesi talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı