REKLAMI GEÇ

“Tarım gönüllüsü olarak sizinle birlikteyim”

“Tarım gönüllüsü olarak sizinle birlikteyim”

AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Denizli’de, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Tarım Sigortaları Bilgilendirme’ toplantısında, “Bir afet sonunda sizlerin boynunun bükülmesi inanın benim gece uykularımı kaçırıyor. Ona çözüm bulmadan bize uyku haram oluyor. Don olayı sonunda da böyle oldu. Geldim, sizleri dinledim. Bakanımızla birlikte konuyu Başbakanımıza ilettik. O da mitingde zararların karşılanacağı müjdesini verdi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 17:27

Mehmet Yüksel toplantıda yaptığı konuşmada kendisine ait bir metrekare bile toprağının bulunmadığını ancak, tarım gönüllüsü olarak çiftçinin hizmetinde olduğunu ifade etti.

Yüksel “Siyasi bir kimliğim var. Ama bugün ‘Tarım Sigortaları Bilgilendirme’ toplantısında bir tarım gönüllüsü olarak sizlerin arasındayım. Çok gariptir ki bir metrekare de toprağım yok. Bu anlamda da dikili bir ağacımda yok. Hiçbir sigorta şirketi ile ortaklığım yok. Benim derdim sizin derdiniz. Benim derdim o alın teri ve emektir. Çektiğiniz çileyi biliyorum. O çektiğiniz çilenin ve emeğin mutlaka bir bedele dönüşmesi gerekir. Çocuklarınızın rızkı olarak bedele dönüşmesini beklerken yaşadığınız bir afet sonunda sizlerin boynunun bükülmesi inanın benim gece uykularımı kaçırıyor. Milletvekili olup sahaya indiğimizden beri bir yağmur yağdığı zaman ‘aman doluya dönmesin!’ diyorum. Burada tarım sigortası bir tedbir olarak görüyorum. Tarım sigortası bindiğimiz daldır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel salonda bulunan davetlilere “Bu alandaki beklentilerinize yanıt vereceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Üretici kardeşimiz şunu yapmalıdır: Bindiğimiz dalı kesmeden nasıl yeşertebiliriz. Nasıl? Üretimde yapılması gerekenleri yaparak, ‘Ben sigorta yaptırdım. Artık rahatım. Sigortaya güveniyorum. Benim zararımı karşılayacak’ düşüncesini geliştirmek zorundayız. Şu anda sahada gördüğümüz, sizden aldığımız bilgiler, bunun olmadığıdır. İşte bunları dinlemek ve eğer uygulamada bir sıkıntı varsa nereden kaynaklandığını araştırmak için toplanıyoruz. Ama bir gerçek daha var. Havuzun da çok güçlü olması gerekiyor.”

Anemon Otel’de Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından çiftçilere ve üreticilere yönelik yapılan ‘Tarım Sigortaları Bilgilendirme’ toplantısı bir sinevizyon gösterisiyle başladı.

Düzenlenen toplantı, TARSİM’in kuruluş amacı gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon ile başladı. Programın açılış konuşmasını Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu yaptı. Satoğlu açıklamasında “Öncelikle çiftçi kardeşlerimizin geçmiş 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Bilgilendirme ve tanıtım toplantıları vasıtasıyla, TARSİM’i elde edilen verileri, yeni uygulamaları, üreticimizin primine sağlanan ve yüzde 67’ye varan devlet desteğini, sistemin sunduğu tüm fırsatları anlatmak ve üreticilerimize ‘Sigortanızı ihmal etmeyin’ çağrısında bulunmak istiyoruz” dedi.

ic-1

TOPLANTININ AMACI SİGORTA BİLİNCİNİ ARTIRMAK
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından çiftçilere ve üreticilere yönelik düzenlenen toplantı, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin ülke genelinde daha fazla yaygınlık kazanması, tarımsal üretim alanında faaliyet gösteren üreticilerdeki mevcut sigorta bilincinin kuvvetlendirilmesi amacı taşıyor. Sigortalılık oranında artış sağlanması, başta devlet desteği olmak üzere yeni ürünlerin, uygulamaların ve fırsatların tanıtılması, sistem ile ilgili oluşan yanlış kanaatlerin ortadan kaldırılması ve üreticiler tarafından merak edilen konularda bilgilendirilme yapılabilmesi de toplantının bir başka amacı.

VEKİL YÜKSEL’E FOTOĞRAF HEDİYE EDİLDİ
‘Tarım Sigortaları Bilgilendirme’ toplantısında ayrıca AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel’e Tarsim Eksperinin Objektifinden 2013 Fotoğraf Yarışması’nda 1. olan Ali Fuat Aker’in ‘Bisikletli Çoban’ isimli fotoğrafı hediye edildi.

MERAK EDİLENLER CEVAPLANDI
Etkinlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğan Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü tarafından ‘Tarımda Risk ve Sigorta’, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik tarafından ‘Bitkisel Ürün Sigortaları Uygulamaları’, Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe tarafından da ‘Hayvan Hayat Sigortaları Uygulamaları’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Toplantının son bölümünde katılımcıların yönelttiği sorular yetkililer tarafından cevaplandı.

Anemon Otel’deki toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğan Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve davetliler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı