REKLAMI GEÇ

Avustralya’nın Tavaslı senatörü Mehmet Tillem hayatını kaybetti

Avustralya’nın Tavaslı senatörü Mehmet Tillem hayatını kaybetti

Avustralya’nın Tavaslı senatörü Mehmet Tillem, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 45 yaşında hayatını kaybetti. Tillem, 10 Kasım’da Avustralya’da toprağa verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2019 Cumartesi, 14:53

Henüz 2 yaşında iken ailesi ile birlikte Avustralya’ya göç eden Mehmet Tillem (45) burada çok önemli başarılara imza attı. Avustralya’nın ilk Türk senatörü olarak 2013 yılında parlamentoya girmeyi başaran Mehmet Tillem, gece evinde fenelaştı.

Ailesi tarafından Royal Melbourne Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Tillem’in kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Mehmet Tillem, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

10 KASIM GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK
Avustralya’nın ilk Türk senatörü olan Mehmet Tillem için pazar günü bir dizi tören düzenlenecek. Mehmet Tillem için Melbourne’da Broadmeadows Camisi’nde öğle vakti tören düzenlenecek. Tillem, kılınacak cenaze namazının ardından Fawkner Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

2 YAŞINDA DENİZLİ’DEN AVUSTRALYA’YA GİTTİ
Göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1976 yılında henüz 2 yaşındayken Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nden Avustralya’ya giden Mehmet Tillem, RMIT üniversitesinde ticaret eğitimi aldı, üniversitede öğrenci sendikası başkanı olarak da görev yaptı. Son 25 yıldır İşçi Partisi’nin önemli kademelerinde görev alan Tillem, 2013 yılında parlamentoya girdi, ilk Türk kökenli senatör olarak siyaset tarihinde yer aldı. Mehmet Tillem evli ve bir çocuk babasıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı