REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Nasrettin Hocası’na son görev

Denizli’nin Nasrettin Hocası’na son görev

Denizli’nin Nasrettin hocası olarak bilinen ve dün geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Hamdi Cemil Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz’ın cenazesi Vali Abdülkadir Demir’in de katıldığı Ulu Camii’deki törenin ardından memleketi Aydın’ın Çine ilçesine götürülerek toprağa verildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2013 Cuma, 13:58

Denizli’de tiyatro oyunculuğu yapan, giydiği Nasrettin Hoca kostümüyle herkesin tanıdığı Hamdi Cemil Yılmaz, için Ulu Camii’de Cuma vaktinde cenaze töreni düzenlendi. Hamdi Cemil Yılmaz’ı son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında Vali Abdülkadir Demir de vardı.

Geride 3 evlat ve acılı bir eş bıraktı. Eşi de hayat arkadaşının cenazesinde büyük üzüntü yaşadı, fenalık geçirdi.

ic
Cuma namazının ardından saf tutuldu, Denizli’nin Nasrettin Hocası için cenaze namazı kılındı. Herkes ona hakkını helal etti. 51 yıllık sıkıntılı yaşamında başta geçim derdi olmak üzere birçok sorunu omuzlamasına rağmen çevresine yaşama sevinci aşılayan Hamdi Cemil Yılmaz, omuzlara alındı. Cenaze arabasına yüklenen Yılmaz’ın cenazesi, Aydın’ın Çine ilçesine götürüldü. Yılmaz, burada toprağa verildi.

anons

Hamdi Cemil Yılmaz’ı Denizli halkı giydiği Nasrettin Hoca kostümüyle tanıdı. Oysa Yılmaz’ın ibretlik bir yaşam öyküsü vardı. Her zorluğa göğüs gerdi. İşini kaybetti, simitçilik yaptı. Her zaman hayata doluydu ve yakın çevresine yaşama sevinci aşıladı.

Kendisini bu topluma karşı sorumlu hissediyordu. Geçim derdiyle boğuşurken 3 tane de kitap yazdı. Bir insan için kısa sayılabilecek yaşamı her açıdan dolu dolu geçti. İnsanın bir ömür boyu yaşayabileceği sıkıntıları yaşadı, bir insanın yapabileceğinden daha fazlasını yaşamına sığdırmaya çalıştı. Hamdi Cemil Yılmaz’ı bilen biliyordu. Bilenler de zaten cenazesine gelerek onun için saf tuttu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı