REKLAMI GEÇ

DEVLET KENDİ OKULLARINA GÜVENMİYOR MU?

15 Ağustos 2014 Cuma

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir yönetmelik çıkardı. Bu yönetmeliğe göre 81 ilde özel okullara kaydolacak öğrencilerin seçilenlerine 2500 ile 3500 lira arasında yardım yapılacak. Bu para okullara yatırılacak. Denizli’de 2424 öğrenci bu yönetmelikten yararlanacakmış.
Apar topar çıkarılan bir yönetmelikle özel okullara milyonlar dağıtılıyor. Helal olsun hoş olsun. Devlet okullarının tüm eksiklerini tamamladık, sıra özel okullara geldi(?) Okul kayıtlarında bağış almayı yasakla, okul müdürleri şaşkına dönsün bütçeyi denkleştireceğim, ihtiyaçları karşılayacağım, diye. Özel okullara kaydolacak öğrencilere para ver. Fakir çocuklarının özel okullarda okumaya hakkı yok mu? Elbette var. Devletin verdiği ortalama üç bin lira yetse problem değil. Üzerine koyulacak paranın, verileni birkaç kez katlayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Hangi fakir ödeyebilir o paraları acaba?
Geçenlerde bir arkadaş :”Milli Eğitimde bir tanıdığın var mı?” diye sorunca yeni arkadaşları tanımadığımı söyledim. İyi de yapmışım. Arkadaş benden torpil isteyecekmiş. Yeğeni özel okula gidecekmiş devlet katkı yapıyormuş…
Buraya kadar kafama takılanlar: Devlet kendi okullarını beğenmiyor mu, ileride kapatmayı mı düşünüyor. Yönetmelikler adil bir dağıtımı sağlayabilecek mi? Okul öncesine kaydedilecek çocuğun başarı kriteri nasıl belirlenecek? İllere göre dağıtım sayıları nasıl belirlendi? Eğitimde fırsat eşitliği kavramı bu yönetmeliğe uygun mu? Bu yönetmelik anayasaya uygun mu? Acaba belli bir topluluğun öğrencilerini çekmek için hazırlanmış bir yönetmelik mi bu?
Sorular sorular sorular.
Dershaneleri kapatırken, kapatılan dersaneleri dönüştürmüşlerdi. Özel okula dönüştürülen bu kurum sahiplerine kıyak mı çekiliyor, diye de düşünüyor insan elinde olmadan.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi yaz-boz tahtasına çevirdi. Anadolu lisesi mi istiyorsunuz, alın size Anadolu lisesi mantığıyla bütün liseleri Anadolu lisesine çevirerek kavramın içini boşalttı. Liselere geçişte yapılan değişiklikler, seçmeli derslerde yapılan zorlamalar… Anadolu Öğretmen Liseleri kaldırıldı. Verimli kurumlar yok ediliyor nedense.
Bu yönetmelik hayırlı olsun, demekten başka çaremiz yok. Dileyelim yararı olur ülkemize öğrencilerimize, beni yanıltır.
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI eğitimde yaptığı değişikliklerle tarihe geçecek. Alo Nabi Bey hattı var mı acaba gerçekten?
Hoşça kalın dostça kalın.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Can   -  Bağlantı 24 Ağustos 2014, 13:52

Öğrenciye harcanan maliyet daha az oluyor, devlet okullarında öğrenci sayısı azalıyor dolayısıyla mevcut öğrenciler daha iyi imkanlara sahip oluyor diyorlar…

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 15 Ağustos 2014, 23:47

kendi adamlarini özel okullari kurdurdular Türkiyeye nereden ve nasil soyacagini iyi biliyorlar bizim müslümanlar

ANIL   -  Bağlantı 15 Ağustos 2014, 12:55

Eğitimli insan; nedenini, niçinini sorar, sorgular. Soran, sorgulayan insanla işi ne hökümatın a benim abem.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı