REKLAMI GEÇ

Takdirnameyi reddetti

24 Ocak 2015 Cumartesi

Denizli Bayramyeri Anadolu Lisesi öğrencisi Mutlu Onurlu, okul yönetimince kendisine verilen takdir belgesini geri verdi. Mutlu Onurlu öğretmenine: “Bana verilen bu belgede çok iddialı sözler yazılı, tamam derslerimde çok başarılıyım ama diğer konularda o kadar yeterli olmadığımı düşünüyorum. Bu tür belgelerin, sınıf öğretmenler kurulunun öğrenci hakkında yaptığı uzun araştırmalar sonunda verilmesi gerekir. Belge ne kadar çok verilirse değeri o kadar düşer. Bu belgede çok iddialı yazılar var. Ben bu belgeyi hak ettiğime inanmıyorum” dedi. Öğretmeni ve arkadaşları bu davranış karşısında çok şaşırdılar.

Denizli’de Bayramyeri Anadolu Lisesi yok. Mutlu Onurlu adında bir öğrenci de yok. Keşke olsaydı. Etkili ve yetkilileri uyandırsaydı. Gerçekten belgede yazılı özellikleri taşıyan öğrencilere verilseydi bu belge.

Öğrenciler daha nitelikli davranışlar göstererek hak etselerdi bu belgeyi. Kimse yanlış anlmasın, öğrencilerimiz tabii ki değerli. Ama bu kadar abartılı yazılması düşündürücü.

Bütün öğrenciler takdire değerdir. Kimi okulda, kimi sporda, kimi arkadaşlarının gözünde, kimi çevresinde. Takdiri okuldan alan öğrencileri ve ailelerini kutluyorum. Çevrelerinden ve arkadaşlarından da aynı takdiri alıyorlarsa ne mutlu onlara. Oku takdiri alamayan öğrencilerin de takdire değer bir yanları vardır mutlaka. Ailelerine, yakınlarına ve öğretmenlerine düşen görev o üstün değeri arayıp ortaya çıkarmaktır.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaşlı futbolcu Veli, verilen penaltıyı iptal ettirdi. “Burada penaltı yok.” Diye. Gene başka bir Beşiktaşlı Necip:”Top benim ayağımdan çıktı.” Diyerek hakemlerin verdiği korneri iptal ettirdi. Yıllar önce yine bir Beşiktaşlı -nedense hep Beşiktaşlılar- Alpay da 18 dışında düşürebileceği rakibine dokunmayıp, bütün eleştirileri göze alarak, takımının gol yemesine engel olmamıştı. Bu ona centilmenlik( Fair Play) ödülü kazandırmıştı.

Bunlar, örnek davranışlar. Takdir edilmeli ve çocuklarımız, gençlerimiz doğruluğa özendirilmeli.
Orta okuldayken bir arkadaşımız – adını hiç unutmuyorum- Ahmet Erdinç: “Öğretmenim arkadaşım kopya çekiyor.” Demişti ve hepimizi kızdırmıştı. Herkes “İspiyoncu!” Demişti ama doğru olan onun davranışıydı.

Doğru adam olmak, doğru kadın olmak. Asıl sorun bu.

Sevgili anne-babalar, sevgili öğretmenler, çocuklarımıza insan olmayı öğretelim. İnsanca davranışlar

öğretelim. Büyüklerine saygıyı bilmiyorsa, bencilse bin takdir alsa neye yarar?

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bol okumalı, iyi ve mutlu tatiller diliyorum.

Hoşça kalın, dostça kalın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 25 Ocak 2015, 13:31

Çok güzel bir yazı.Katılmamak elde değil.Tebrikler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı