REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞE DÖNÜŞ

23 Kasım 2014 Pazar

Geleceğe Dönüş ve Geçmişe Dönüş filmlerini hatırlıyor musunuz? Bir zaman makinesi vardı o filmlerde. Şimdi o makineden edinmenin tam zamanı. Geçmişe özlemle bakan, çağdaşlığı kabul etmeyen tüm öğretmenleri bindirmeli önce o makineye. Sonra sırasıyla devlet adamları bürokratlar gönderilmeli özledikleri geçmişe. Yine bir öğretmenler günü geldi. Ben bu duygular içindeyim. Geleceğe kuşaklar yetiştirmeye çalışan öğretmenler ve yöneticiler çağdaş olmalı, diye düşünüyorum. Görülen o ki milli eğitimi elinde tutanlar, çağdaş gereçlerle geçmişe dönük bir özlemle çalışıyorlar.

“Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.”

“Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz.”

“Öğretmenler; hiçbir zaman düşüncelerinizden çıkmasın ki Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”

Büyük Atatürk’ün yukarıdaki sözlerinden ilham alarak, hiç taviz vermeden sürdürdük öğretmenlik mesleğini.
Kurtuluş Savaşını kazanıp Cumhuriyeti kuran Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyet devrimleri nasıl kurban edildi, ne ara güçlendi bu kutsal değerlerimizi dönüştürme çabası içinde olanlar?

Yayınladıkları kararnamelerle, yaptıkları atamalarla, cumhuriyetçi ve devrimci kadroları sindirme hareketine giriştiler. Hak, hukuk dinlemeden üstüne üstüne gidiyorlar öğretmenlerin.

icFotoğrafta gördüğünüz on yaşlarındaki çocuklar, geçmişten değil. Bu fotoğraf yeni, tarafımdan ve Denizli’de çekildi. Bu fotoğraftaki çocukları bu kılıkta sokakta dolaştıran zihniyet benim ve benim kuşağımdaki öğretmenlerin değil. Yasalarda boşluklar yaratan siyasilerin, onların yardakçıları bürokratların ve bir takım menfaatçi kadroların işi.

Biz öğrencilerimize:

Yalan söylemeyin. Atatürk’ü ve ilkelerini bilin ve savunun. Bilimden yana olun.

Düşünmeyi öğrenin, düşünmeden konuşmayın, düşünmeden davranmayın.

Ne kadar okursan oku, davranış yoksa cahilsin.

İnsanları sevin.

Büyüklere saygı gösterin, küçükleri koruyun.

Kadınlara saygılı olun, sakın şiddet uygulamayın.

Güzel sanatları sevin, izleyin. Sanatçı olamasanız bile sanatçıya saygı ve sevgi gösterin.

Kitap okuyun. Çağdaş olun.

Biz öğrencilerimize bunları söyledik hep. Bu düşüncelerle yoğurduk. Ama bizim verdiğimiz eğitimi toplum desteklemedi. Televizyonlar desteklemedi. Gazeteler desteklemedi. Ordu düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı bilim düşmanlığı, şiddet gösterildi, öne çıkarıldı hep.

Durum böyleyken vazgeçmek yok bilimden, sanattan, Atatürk ilkelerinden. Bütün çabalara rağmen halkımızın Atatürk sevgisi günden güne artıyor. Eğitimde de ne yaparlarsa yapsınlar istediklerini elde edemeyecekler.

Sular ters akmaz, belki bir süre öyle görünür. Sonra yolunu yine bulur.

Ben öğretmenim diyen atanmış atanmamış, çalışan çalışmayan, anaokulundan üniversiteye bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Kutsal öğretmenlik mesleğini değersizleştirme çabalarına tüm gücümüzle engel olalım. Bütün öğretmenler, iyilikte, doğrulukta, bilimde birleşelim, hukukun üstünlüğü için çalışalım. Toplum da bu çabamıza destek olsun.

Hoşça kalın, dostça kalın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı