REKLAMI GEÇ

Horozlar Vadisi’nde son bomba!

14 Mayıs 2009 Perşembe

GİRİŞ!.. (Hani bir Horozlar Vadisi sitesi vardı ya?)


Denizli’de bundan birkaç yıl önce Horozlar Vadisi diye bir internet sitesi, başta medya olmak üzere kentin birçok önemli ismi hakkında perde arkasında dönen olaylara ilişkin sert bir habercilik yapmış, o dönem herkesin diline pelesenk olmuştu.


Horozlar Vadisi ismi, muhtemelen o dönemlerde yine birçok kesim tarafından izlenen Kurtlar Vadisi’ne atıfla konulmuş olsa gerek, Denizli’ye aynı gözle bakıyordu.


Arkasında kimlerin olduğu tartışması, hatta açıldığı ileri sürülen adli soruşturmaların ardından yayından kaldırılan Horozlar Vadisi’nin zanlıları arasındaydım.


Ben ve birkaç arkadaşımın Horozlar Vadisi’nin mimarı olarak gösterildiğini duymuşsunuzdur. Bu birkaç aylık ilginç yayın organı üzerinden geçen senelere rağmen hala konuşulur. Ve her konuşulduğunda gözler benim üzerime çevrilir. E bu kadar şüpheli biri olarak konuyu ben kaleme alayım dedim.


 


GELİŞME!.. (İşte o siteyle ilgili bir gelişme var?)


Çalışma büromuzda dönen bir Horozlar Vadisi sohbeti sırasında(Yaklaşık bir iki ay önce) hemen bir domain hizmet sitesine girdim.


Baktım ki Horozlar Vadisi’nin domaini boşta, bir yıllığına kiraladım.


Bunu şimdi açıklıyorum, çünkü zaten ortamda, farklı kurumlardan gazeteci dostların bulunduğu sırada yaptığım bir girişimdi.


Kiraladım kiralamasına da, nasıl yayına geçiririm orası şimdilik bende kalsın.


Ancak benim Denizli’yi ve Denizli’de olup biteni yansıtmaya niyetim yok… Herkes heryerde konuşurken, bir tek senin yazman, seni kahraman değil hain yapar!


Ama bu işi bir zamanlar yapıldığı gibi gizli saklı, perde arkasından yazanlar gibi yapacak olsam şu geçen üç-dört yılda neler yazardım neler?


Siyasi partilerin medya ilişkileri mi dersiniz, medyada olup bitenler mi dersiniz, yok yalnızca siyaset sahnesinin görünmeyen yüzünde olup bitenler mi dersiniz?


Gerçekten yazılacak, söylenecek çok şeyler yaşandı, yaşanıyor.


 


SONUÇ!.. (Konuyu getirmek istediğim nokta)


İşin en ilginci de aslında yayında olsa belki de haberlerde başrolü oynayacak bir gazeteci ağabeyimizin Horozlar Vadisi’ni en çok konuşanlardan biri olması.


Aman beyim!


Senin transferin ve o transferle birlikte gelişen süreçte hangi amaçla kurulduğu aşikâr medya kurumunun başındaki tutumun;


ille de ille yalnızca bir siyasi parti üzerindeki ısrarın, konu olumsuz eleştirilere gebeyse tüm siyasi partileri ya haber vitrinlerine ya da köşe yazılarına taşıman;


bunları yaparken de hala yalnızca bir siyasi partiden bahsetmeyişin;


hele hele köşelerinde sürekli olarak medyadan bahsederek zaten bu durumu en çok da senin hak edişin, seni Horozlar Vadisi’nin en başköşesine yerleştirmeyecek de kimi yerleştirecek?


Yakında Horozlar Vadisi, yalnızca medya tabanlı haberleri, haber muhataplarını çok hırpalamadan, kişilik hakları ve özele dokunmadan yayın hayatına geçirilmeli düşüncesindeyim.


Bu siteyi yayın hayatına geçirecek medya içi ve dışından hem teknik hem de maddi desteğe ve önerilere açığım. İlgilenenlere önemle duyurulur!.


Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı