REKLAMI GEÇ

İçmem suyundan içmem!

15 Ağustos 2012 Çarşamba

PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ve SAYIN Uğur Koltuksuz, bir önceki köşeme ilişkin bir yazılı açıklama yapmış…

Özetle şunu diyor…

Yazar Sayın bir yazardır
İyi niyetli değildir…
Yazı pek suludur…
Röntgen cihazımız bozuk, kısmetse bu hafta düzelecek inşallah…
2 aya kalmaz 6 yeni röntgen ünitesi kurulacak
Sabır ve özveriyle arkamızı toplayan tüm hastane personeline sonsuz teşekkür…
Sen çok yaşa rektör yardımcım…
Ve nihayetinde Denizli halkının Ramazan Bayramı’nı kutlarım…

Yazının tümünü en alta koydum, onu sonra okursunuz fakaaaaat;

Günü birlik bir operasyon için toplamda kaç günlük bir süreç gerektiği konusunda benden daha çok, bize “Hadi yarın sabah gelin sizi hemen alalım. Zaten küçük bir operasyon” diyen öğretim görevlini de bilgilendirmenin faydalı olacağı kanısındayım…

Ayrıca ilkyazımda iyi niyetsiz algılanmasın, çok fazla baş ağrıtmasın diye mizaha vurup yazmadıklarımı da sırası gelmişken belirteyim,

Elimize bir dizi operasyon öncesi işlemi anlatan o yazıyı “Baktık hastane yönetimi yapmıyor. Oturup ben kendim yazdım” diyerek tutuşturan doktorunuz, bana en son, “Ben üç üniversite hastanesi gördüm, bu kadar rezalet, sistemsiz, başı boş bir hastane görmedim” diye yakındığı saatler, 40 yatak tek başına kendine bağlandığından 48 saattir evine gidememişti Sayın Başhekim…

Acil Servis’in kapısında kocaman harflerle RÖNTGEN yazan odayı gösterip, “Yazık 1,5 aydır bozuk, adı var kendi yok” diyen de senin bir öğretim görevlindi ayrıca…

KULLANICI HATASI vurgusu da akademik bir araştırma konusu zannımca…

Ve biz çok yakında benzer bir operasyonu e-randevu sistemiyle sıra aldığımız Denizli Devlet Hastanesi’nde olmuş, öğle saatlerinde hastaneye gidip, akşamüstü 4 gibi evimize dönmüştük ayrıca…

Bir ara arayın beni, eşimin vatandaşlık numarasını vereyim de bir bakın olmadı Denizli Devlet Hastanesi kayıtlarına…

Oysa bir üniversite hastanesi
daha modern ve teknik donanıma sahiptir,
teşhis ve tedavide barındırdığı akademik kadro nedeniyle daha iyidir,
hastalar tedavilerini daha sorunsuz
ve insani koşullarda gerçekleştirebilir
aydındır bu insanlar, sistem, organizasyon,
modernizasyon konusunda aşık atılmaz,
önyargısına sahipmişiz, safça…

Bu önyargıdan dolayı Denizli Devlet Hastanesi’ne bir özür borçluyum kanımca…

Ve son olarak;
En kaliteli sağlık hizmetiniz buysa,
İçmem suyundan da içmem yani…
Ee kalın sağlıcakla…

İŞTE O AÇIKLAMA

Geçen haftanın sonunda “Denizli Haber” sitesinde yayınlanan bir yazıda hastanemizdeki bazı uygulamalar mizahla karışık eleştiriliyor. Sayın yazar eşine tanı amaçlı yapılan bir işlem için başından geçenleri yazmış, uğradığı “dumurlardan” bahsetmiş. Ancak iyi niyetli olmadığı daha yazının başında bahsettiği, uğradığı ilk dumurun nedeninden anlaşılıyor. Kendilerine işin başında yapılması gereken işler listesi verilmiş ancak nedense Sayın yazar bundan dumura uğramış. Herhalde eşine hiçbir ön hazırlık yapılmadan anestezi verilmesini bekliyordu.

Sayın yazarın eşine uygulanan bir “günü birlik cerrahi” işlemidir. Normal şartlarda işlemin bir gün öncesi gerekli tetkikler yapılır ve anestezi muayenesi ile kişinin anestezi almaya uygun olup olmadığı belirlenir. Bu işlem için kişinin aç kalmasına gerek yoktur. Kanları alındıktan sonra karnını doyurabilir. Ertesi gün ise kişi ameliyat için doğrudan kliniğe gelir ve ameliyat sırası geldiğinde ameliyathaneye yönlendirilir. Sayın yazar ise muhtemelen doktoru ile anlaşarak bu iki işi bir günde yaptırmak istemiş ki iki işi bir günde gördürmüş. Aksi halde bir gün önceden hazırlanıp ameliyat listesine yazılarak ameliyat olması gerekirdi.

Sayın yazara sadece röntgen çekilmesi için beklediği sürenin uzunluğu konusunda hak vermek mümkündür. Hasta sayısının artmasından dolayı ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için ilk planda acile bir cihaz alınmıştı. Maalesef kullanıcı hatası nedeniylearızalananınca problem ortaya çıktı. Cihazın tamiri muhtemelen bu hafta içinde gerçekleşecek. Ayrıca şu an devam eden ihale süreci tamamlandığında yaklaşık iki ay içinde elimizde altı adet röntgen ünitesi çalışıyor olacak.

Sayın yazarın “fitleşmesini!!!” sağlayan geçici geçiş koridoruna gelince; bu koridorun oluşturulma nedeni herkesin bildiği gibi devam eden bağlantı bloğu inşaatıdır. Şu an inşaat halindeki bağlantı bloğu ile mevcut poliklinik binalarımızın birleştirilme işlemi devam etmektedir. Eğer böyle bir koridor kullanma durumu olmasaydı, kabul edilemez bir seçenek olan polikliniklerde hizmeti durdurmamız gerekecekti. Sayın yazarımızın birkaç kez de olsa sadece bir gün kullanmak zorunda kaldığı bu koridorun oluşturulmasında emeği geçen başta Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Hasan Kaplan olmak üzere bütün Yapı İşleri Dairesi çalışanlarına ve yüklenici inşaat firmasına çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanında her gün defalarca bu koridoru kullanmak zorunda kalan hastane çalışanlarımıza gösterdikleri sabır ve özveri için de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Sayın yazar saat 12’den sonra anestezi muayenesi için polikliniğe gittiğini ancak doktorun bir operasyon nedeniyle ameliyathaneye çekildiğini, muayene olamadığını söylüyor. Sayın yazar mesai saatini beklemek yerine araya birilerini koyup yoğun bakımda hizmet veren anestezi doktorunu arayıp bulmuşlar ve işlerini gördürmüşler. Bu vesileyle öğle tatilinde dinlenmek, hatta yemeğe gitmek yerine izin döneminde sayıca az olan arkadaşlarına destek için ameliyathaneye giden ve yoğun bakımdaki yoğunluğun içinde bir de poliklinik hastası bakan anestezi doktorlarına ve Anestezi Anabilim Dalına bu özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.

Sayın yazarın asıl amacı üzüm yemek değil de bağcı dövmek olduğu için anestezi sonrası açlık süresini bile bahane edip hastaneden çıkış zamanını geciktirdiğinden yakınmış. Yazının burası için ayrıca bir şey söylemeyip konuyu okuyucunun takdirine bırakıyoruz.

Bir yıldan az bir süre içinde neredeyse bütün polikliniklerin yerleri değişti. Bayramyeri Hastanesi ve tüm yataklı birimler yeni yerlerine taşındı. Yeni hastane yataklı birimler, ameliyathaneleri ve yoğun bakımları ile birlikte çalışır duruma geldi. Bunların yanında burada bahsedilmesine gerek görülmeyen birçok yeni uygulamalardan hiçbirini görmeyip, bir gazetecinin kişisel yaşadıkları üzerinden bir üniversite hastanesini alaycı bir tavırla karalamaya çalışmasını uygun bulmuyoruz.

Yazar, yazısının sonunda bir daha uğramam demeye getiriyor. Ancak insanlık hali, belli olmaz. Sonuçta burası bir üniversite hastanesidir. İlerde herhangi bir şekilde yolu düşecek olursa, biz o zaman da kendisine en kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalışacağımızı taahhüt ediyoruz.

Bu arada günlük hayatın telaşı içinde teşekkür şansı bulamadığımızhastane çalışanlarımıza teşekkür etme fırsatı verdiği için sayın yazara da teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle tüm Denizli halkımızın Ramazan Bayramlarını kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.

Prof. Dr. Uğur KOLTUKSUZ
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

hamit kara   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 09:39

birkesinde eşim bir cihaza bağlanıp midesinde bulunan safrdan gelen taşlar alınacaktı.cihazın adını tam bilmiyorum ama paü ye sorduk cihaz arızalandı dediler.doktorumuz uğur kulalı sayesinde izmirde doktor arkadaşı vasıtasıyla hastaneye gittik.eşimde 1 ay önce doğum yapmıştı.o halde izmirde yaptırdık ve 1 aylık bebekle oralarda rezil olduk.sonrada öğrendikki paü de makina bozuk değilmiş sadece torpilimiz olmadığından dolayı makina bozuk demişler.paü o günden sonra benim için bitmiştir.daha sonra zaten acil bir durumum oldu onda da 9 eylül e izmire gittim.asıl sağlık hizmetini orda gördüm.

ozz   -  Bağlantı 16 Ağustos 2012, 09:06

Yazarımızı tebrik eder ve bir kaç defa aynı tezgahtan geçtiğim sözde bilim yuvası hastaneyi kınarım.
Prof. Dr. Uğur KOLTUKSUZ bilmediği tüm denizlinin bu hastane hakkında ne düşündüğüdür. Kısaca söyleyeyim döner sermaye delisi doktorların köle gibi kullanılan asistanların tanıdık vasıtası ile erişilen sınırsız imkanların olduğu güzel binalı yapı .

BEYHAN KÜÇÜK   -  Bağlantı 16 Ağustos 2012, 05:30

SAYIN KURT BİR PAÜ AMELIYATHANE ÇALIŞANI OLARAK SÖYLUYORUM KI SIZE SADECE SİZE HİZMET VEREN BIR KURUM DEGILDIR PAÜ HASTANELERİ EMİNİMKİ SİZE GÖSTERILEN ILGI ALAKA DIGER HASTALARIMIZINKINDEN EKSIKTE DEGILDIR FAZLADA AMA SİZ BEN GAZETECIYIM BEN BASINIM DIYEREK EKSTRA BIR ILGI BEKLEMİŞSINIZ SANIRIM AMA UNUTMAYINKI SADECE SIZIN VE SIZN YAKINLARINIZIN CANI TATLI DEGILDIR BIZIM HER HASTAMIZ BIZIM ICIN ÖNEMLIDIR SİZ BASIN SINIZ DIYE SIZE TORPİL GECILMESINI BEKLEMENIZ HATA HER YERDE UFAK AKSAKLIKLAR OLABILIR BIR AMELIYAT BASİT BİRŞEY DEGIL GEREKLI INCELEMELERIN YAPILMASINII BEKMEMEK KADARDA DOĞAL HİÇ BİR ŞEY YOK … BU ARADA HASTANEMIZ ILE EKSIKLIKLERLE UGRAŞMAK YERINE SITENIZDEKI HABERLERIN GÜNCELLENME KONUSUNU Bİ ELE ALIN İSTERSENIZ DENİZLİDE OLAN BIR OLAYI ULUSAL YAYIN ORGANLARINDAN ONCE SIZDE GORMEK ISTERIZ OLAYIN İÇİNDE OLAN BIR KURULUŞ DIŞARDAKI YAYIN KURULUŞLARINDA DUYARAK HABER YAPMAMALI BENCE BU KONUDA SIZE ORNEK ALMANIZ GEREKN BIR HABER KURULUŞU SOYLIYEYIM BURSANIN YEREL GAZETE VE TELEVIZYONU ÖRNEK ALMANIZ GEREKEN BİR KURULUŞTUR …. DEĞİŞİM İÇTE BAŞLAR ÖNCE KENDIMIZIN EKSIKLIKLERINI GIDERELIM KI ELEŞTIRIRKEN ELEŞTIRILMEYELIM ……..

zeki   -  Bağlantı 15 Ağustos 2012, 16:18

Fıkra gibi desem !!! Çok uzun …
Allah san şifa versin Sedat KURT

Yusuf KIZILKAYA   -  Bağlantı 15 Ağustos 2012, 15:32

Yazar olayı abartmış, Sn.Başhekim de savunmaya geçmiş olabilir. Şurası bir gerçek ki her zaman önerdiğim bu hastanenin son zamanlarda birinci ağızlardan ve somut olarak şikayet konusu olması da üzüntü vericidir. Ben iyimser olmaya devam edeceğim. İnşaallah tez zamanda eksiklikler giderilir ve tüm hastalarımız iyileşerek memnuniyetle ayrılırlar.

mete   -  Bağlantı 15 Ağustos 2012, 15:10

Epey bir süre önce iş kazasında ayağından yaralanan çalışanımızı paü’ye götürmek mecburiyetinde kaldığımızda bundan çok daha kötü durumlarla karşılaşmıştık..Acil de hiçbir doktorun olmayışı, yirmili yaşlarındaki öğrencilerin hoca gelmedi diye acil servisde saatlerce hiçbir müdahalede bulunmaması sebebiyle oluşan ödemin şırıngayla kanın alınarak indirilmesi, yine personelin ilgisizliğinden ve yaralının ailesinin uzak olmasından başında saatlerce refakatçi olarak beklememiz/alıkonulmamız, rapor yazmayı bile beceremeyen personel yada üst yönetim sebebiyle hem işyerinin hem raporlu çalışanın Honaz/Karaçay’dan defalarca kez Paü’ye gitmek zorunda kalmasından mütevellit mağduriyeti..daha neler neler..

Turan Kanbakan   -  Bağlantı 15 Ağustos 2012, 14:04

Sayın Kurt konuyu abartmış haksızlık etmiştir. Profesyonel bir hasta olarak, PÜ hastanesinde her defasında güleryüz ve tedavim için olağan üstü bir çaba gördüm.

Olum Bak Git   -  Bağlantı 15 Ağustos 2012, 14:01

“Röntgenim yok çektirmeye tahterevanla gideriz hastaneye” (Ege’nin en büyük bilmem kaç katlı modern falan filan akadmeik v.s. v.s. hastanesi)yuh

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı