REKLAMI GEÇ

KAVAF’I KİM BAKAN YAPTI?

12 Mayıs 2009 Salı

Selma Aliye Kavaf 2002 genel seçimlerinde tek kadın isim olarak alt sıralardaydı. Kavaf o gün genel merkez tarafından 7 kişilik milletvekilliği listesinin 6. sırasından aday gösterilmişti. Genel seçimlerin hemen arkasından Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na getirilen Selma Aliye Kavaf, 2007’de ise 2. sıradan vekil adayı oldu ve Denizli Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.


Kavaf’ın ve hatta Mehmet Salih Erdoğan’ın dışında listenin diğer isimlerinin Nihat Zeybekci tarafından oluşturulduğu iddiaları da 2007 Temmuzu ve sonrası oldukça konuşulmuştu.


Başbakan Erdoğan ile eski tanışıklığı nedeniyle kentteki en önemli isim konumundaki Nihat Zeybekci’nin inisiyatifi dışında listede yerini aldığı ileri sürülen Selma Aliye Kavaf’ı bakanlığa kadar yükselten gerçeğin Denizli Lobisi olduğunu düşünenler olabilir.


Ancak parti içinden bazı isimlerle yaptığım görüşmede bana anlatılanlar, bu doğrultuda değil.


Selma Aliye Kavaf, Emine Erdoğan’ın çok yakınındaki bir isim olarak kabineye merhaba demiş gözüküyor.


Selma Aliye Kavaf’ın kabinede yerini almasını sağlayan ilk isim Sayın Emine Erdoğan. İkinci isimse temeli oluşturan ve İstanbul Lobisi içinde önemli bir isim olan Kavaf’ın radyolog ablası Sema Ramazanoğlu.


Sema Ramazanoğlu, AKP’nin Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi. Erdoğan ailesi ile yakın ilişkide olan Sema Ramazanoğlu, partinin en önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.


Parti merkezindeki etkinliği Selma Aliye Kavaf’ı önce Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na, ardından ikinci sıradan milletvekilliğine, son revizyonla birlikte kabineye kadar taşıdı.


Tabii ki Kavaf’ın bu yükselişi yalnızca ablası Sema Hanım’ın desteği ile gerçekleşmedi. Selma Hanım, partinin kuruluşundan bu yana siyasetin içinde yer aldı. Kendisine göre daha tecrübeli olan ablasıyla birlikte bizzat parti yönetimine yakın mevkilerde çalıştı.


Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini yürütürken de önemli çalışmalar yaptı. Türkiye’yi karış karış dolaştı. Kadın kolları örgütlenmelerinde bizzat görev aldı. Kah Güneydoğu’da kah Karadeniz’de kah Trakya’daydı.


Teşkilatların da yakından tanıdığı Kavaf’ın vekilliği, bu kez bakanlığın yolunu açtı. Herkes Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in kabineye yakın olduğu görüşünü savunurken, O ezberleri bozup kabinenin ikinci kadın bakanı oldu.


Peki ya bundan sonra?


Bundan sonrasına yönelik tahminler ve yapılan yorumlara gelince. Denizli’de Nihat Zeybekci’nin tek adamlığa yakıştırıldığı dönemin sonunu hazırlıyor gibi Kavaf. Çünkü parti tabanı, Erdoğan’a Zeybekci kadar yakın bir isim olduğunu gördü. Aslında bir belediye başkanı olmasına rağmen il başkanı gibi tüm kesimlerin Başkent sorunlarıyla da muhatap olmak zorunda kalan Zeybekci’nin bu parti içindeki sanal yükünün şimdi önemli bir kısmı Selma Aliye Kavaf’a kayacak gibi.


Artık Nihat Zeybekci’nin Ankara’ya doğru esen rüzgarının yanına, Ankara’dan Denizli’ye esen bir rüzgar söz konusu. Ve örgüt, elbetteki bu rüzgarın gücüne kudretine itibar edecektir. Bu rüzgar dengeleri nasıl ve ne şekilde değiştirir, onu da zaman gösterecek…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı