REKLAMI GEÇ

KABAKHANE

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Denizli’de 2004’ten bu yana hiçbir bar ruhsatı verilmediğini biliyor musunuz?

Peki hal böyle olunca birçok dernek lokalinin mecburen bar muamelesi gördüğünü?

Ve fakat aslında birçok derneğin de bar açmak adına kurulduğunu?

2004’ten önce belediyeden bar, restoran vb gibi alkollü içki servisine dair işletme ruhsatı alanlar ise tam bir kıskaç altında.

Keza sahipleri; değil mekanı x adresinden y adresine taşımak, işletme devri bile yapamıyor.

Aksi halde şak diye kaptırıyorsun ruhsatı…

‘Ee napcaz’ sorusunun yanıtı ise üç seçenekli…

a)    Herhangi bir AVM’ye gidebilir
b)    Tabakhaneye seyittirebilir
c)    Kendine yüzde yüz helal bir başka iş kolu seçebilirsin

A şıkkını seçmen için hatırı sayılır bir gelirin olmalı, çünkü  bu şık Denizli merkezindeki tek alkollü bölgeleri işaret ediyor…

B şıkkı ise tam bir Aziz Nesin öyküsü…

2005 yılında Nihat Zeybekci’li Denizli Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyelerinin kendilerince gündeme taşıyıp kendilerince onayladıkları kararı hala bilmeyenler için hatırlatayım…

Denizli’de AVM’lerin dışında tek alkollü bölgeyi kırmızılar içinde ilan ettiler;
TABAKHANE

Tam o sıralarda Ankara da boş durmadı…

Çünkü Denizli’de faaliyet gösteren üç beş barı taşımak yetmez, alkollü mekan işleten, o mekanlara takılanların tümüne de net bir mesaj verilmeliydi, “İçeceksen, Tabakhaneye gideceksin”

Dernekler kanununda yapılan bir değişiklikle, dernek lokallerinin yalnızca belediye meclislerince ilan edilen içkili yer bölgesinde alkol servisi yapabileceğine hükmedildi.

O günden beri kamunun aldığı kararlara karşı, idare mahkemelerinde hukuk savaşı başlatan lokal işletmecileri doğal olarak avuçlarını yaladı…

Bu arada Tabakhane mecburiyetine boyun edenler, bar-restoran gibi yerler açmak için gerekli girişimleri başlattılar.

Doğal olarak konu yiyecek içicek olunca koşullara uygun ruhsatı almak adına İl sağlık Müdürlüğü’ne başvuranlara kapı gibi “Bölge sağlık koşullarına uygun değil” raporu verildi…

Bu ne demekti birader?
Bu belediye seni Tabakhane’ye göndermiş ama sen orda mekan filan açamazsın…

“Benim alkollü içki servislerinin yapıldığı restoranlara, barlara, turistik alışveriş mekanlarına, kültür sanat birimlerine sahip İstiklal Caddesi misali bir yerim olmalı” diye yola çıkan Denizli Belediyesi Tabakhane’nin yaşam ve sağlık koşullarını değiştirmek adına başlattığı bir projeyi bundan üç beş ay önce kent kamuoyuyla paylaştı….

Projenin en iyi ihtimal bitiş tarihine dikkat!.
Tam 10 yıl!…

Yani bu durumda “Bir zahmet Tabakhane’ye ağabeycim” diye kent merkezinden kovulan mekan sahiplerine, “Pardon. 10 yıl beklemeniz lazım gelecek” de denildi…

Her şey kabak gibi ortada kardeşim!…

Kırmızı bölge filan hikaye…
İçmeyeceksin, içirmeyeceksin, satmayacaksın, sattırmayacaksın!…

Denizli’deki bu mekanlarda belki de açıldıkları günden bu yana neredeyse hiçbir asayiş olayının olmaması da fark etmez…

Genci yaşlısı, doktoru, mühendisi, avukatı, zengini, fakiri, uzunu kısası, on binlerce kişinin bu mekanları her gün doldurmaları da anlamsız…

En olmaza bile Mevlana tiribinden şak diye çıkıp 2 saniyede 4. Murat tribine girebilme kabiliyetindeki devletlülerimiz böyle buyurmuş bir kere!..

N’apsan nafile…

NOT: Durumu son derece içerleyip, ‘Hani medeniyetler arası kardeşlik, hani her türlü yaşama kültürüne saygı, hani ileri demokrasi, nerde bu devlet, böyle adalet mi olur kardeşim, illa ki dağa mı çıkmak lazım’ isyani içine girenlere önerim; o süreç çooook uzun sürüyor!.

30 yıl bekleyebilicen mi?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

bekir özen   -  Bağlantı 14 Mayıs 2013, 01:51

yazınızı okuyunca cok sasırdım. ben kınıklı bolgesınde en az 3 veya 4 tane yer bılıyorum alkollu mekan acılan. eger ruhsat verılmıyorsa bu mekanlar kacak calısıyor demektır ve yarın ıısmlerını ogrenıp sıkayet edıcem. ancak ruhsatsız olduklarını hıc dusunmuyorum. ayrıca ıncılıpınar ve ulus caddesındede alkollu 3 tane mekan var. akpartıye dındar dıyenler cok buyuk yanılgı ııcndeler. kınıklı ve camlık bolgesı hemen hemen hepsınde fuhus yapılan masaj salonlarıyla doldu. hepsıde tabela astıgına gore ruhsatlı. veren kım akpartılı beledıye. onun ıcın bu beledıyeye bı daha oy yok. tabıkı bu yorumumda sılınıcek ve yayınlanmayacak.

süleyman   -  Bağlantı 13 Mayıs 2013, 22:40

yasalar insanların önünü açmalı,işine aşına ,ekmeğine dokunmamalı…annem ;küçüklüğümde ,kimsenin ekmeğiyle oynama oğlum çarpılırsın demişti ,annemi şimdi anlıyorum …insan sosyal bi varlıktır,üretir,biriktirir,taşır…bunları diğer insanlarla yapar,dernek lokalleri,onun için sosyal alanlardır,demokrasinin yani bir şehrin olmazsa olmazlarıdır…orada insanlar beraberce,sanat yapar,tiyatro yapar,şiir okurlar,beraber türkü söylerler ,onlardan korkmamak lazım,onları ötekileştirmemek lazım …farklı düşünceden ,sizden olmayandan korkmamak lazım,demokrasiyi içselleştirmek lazım …tiyatroya, şiire, türkülere,onların üretildiği alanlara dokunmayın …yaşamak bi ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine……

SELMA   -  Bağlantı 13 Mayıs 2013, 22:24

ben yınede dernek lokallerının dığer bar ve restorant tarzı benzeri yerlerden fakı olduğunu duşunuyorum.çünki oralardacıddı bır paylaşım ve bırbırıne benzer ınsanların bir yaşam kültürü vardır,ve kentin kültürel gelişimine katkı sunan dernek lokallerıde mevcuttur.En önemlisıde birilerinin birilerine özgürlüklerine yaşam tarzlarına müdahale etme faşizmi bulunmamalı dıye düşünüyorum. ha bırde ekmekle oynanmamamlı dıye duşunuyorum…

Mustafa KARAAYVAZ   -  Bağlantı 13 Mayıs 2013, 15:35

Merhaba,
yazınızın tamamını okudum ama anlayamadığım bi şey var tabakhaneye ruhsat verilmiyor demişsiniz tabakhanede 5 – 6 tane çalışan mekan var, bu mekanlar ruhsatsız mı çalışıyor.. Ayrıca zaten bu yıl sonu itibariyle bütün tabakhane kaklık deri organize sanayiye taşınıyor -inşaatları tamamlanma aşamasında- haliyle pis olan ortamda taşınıyor dolayısıyla ruhsata engel bir durumda kalmayacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı