REKLAMI GEÇ

KALP SAĞLIĞINIZI DESTEKLEYİN

3 Ekim 2022 Pazartesi

Kalp hastalıkları bütün dünyada başta gelen ölüm nedenlerinden birisidir. Hareketsizlik, yanlış ve yetersiz beslenme, stres, kapalı mekanlarda yapay ışıkların önünde geçirilen fazla zaman, suzuzluk, uykusuzluk gibi nedenler kalp hastalıklarına neden olmaktadır.

Kalp hastalığının en büyük risk faktörleri, vücutta oluşan kronik iltihaplar, fazla kalsiyumun damarlarda birikmesi, mikrobesinlerin yetersizliği veya emilim bozuklukları, kan şeker dengesizliği ve kronik devam eden strestir.

Damar sertliğine, kalp krizine ve inmeye neden olan kronik iltihabi durumu mümkün olduğunca vücuttan azaltmak kalp hastalığını önlemenin en güçlü yollarından biridir.
Son yıllarda yapılan çalışmalar, kalsiyum takviyesinin damarlarda kireçlenmeye neden olarak kalp krizine neden olabileceğini vurgulamaktadır. Kalsiyum damarda değil kemiklerde depolanmalıdır. Kalsiyumun kemiklere taşınmasını sağlayan mikrobesinler doğru ayarlanmalıdır. Magnezyum, K2, vitamin D, omega-3 değerlerinin optimal düzeyde olması önemlidir.

Günümüzde çoğu insan, karbonhidrat ve şeker yoğunluklu olarak beslenmektedir. Bu beslenme şekli kan şekerinin dengesizliğine neden olarak arter duvarında iltihabi durumu tetikler. Arterlerdeki bu zarar kalp hastalıkları riskini arttırmaktadır.

Kalp, en iyi şekilde çalışması için belirli besinlere ihtiyaç duyan, yüksek enerjili bir kastır. Kalp sağlığının korunması için, günlük şeker ve karbonhidrat tüketimi azaltılmalı, varsa sindirim sorunları düzeltilerek besinlerin emilimi arttırılmalıdır.
Omega-3, magnezyum, D3-K2 vitamini kan değerlerine göre dozları ayarlanmalıdır. Vitamin C, Q-10 ve glutatyon desteği de önemlidir.

Düzenli egzersiz, gün ışığından yararlanmak, stresi azaltacak yöntemlerin hayata geçirilmesi örneğin en basit diyafram nefesini alışkanlık haline getirmek kalp sağlığını destekler.

Derin ve yeterli uyku, yeterli su tüketimi, antioksidan değeri yüksek soğan, sarımsak, kırmızı pancar, kereviz, ıspanak gibi yeşil sebzeler, çilek, böğürtlen gibi kırmızı meyveler, zerdeçal, zencefil, karanfil, kekik, fesleğen, tarçın, hardal, acı pul biber, karabiber gibi baharatlar, yeşil çay, biberiye çayı gibi bitki çayları, erken hasat zeytinyağının tüketilmesi kalp sağlığına katkı sağlar.

Kalp hastalığı en çok ölümlere neden olan hastalıktır. Yukarıda saydığım birçok neden kalp hastalığına neden olmaktadır. Bunlardan yanlış beslenme en önemli faktörlerden biridir.

Antioksidan açısından zengin bir beslenme izlemenin yanı sıra, bu makalede listelenen besinleri düzenli olarak kullanmak kalp sağlığınız için harika şeyler yapacaktır. Bunun yanı sıra, hem enerji seviyenizi arttıracak hem de zihinsel netliği fark ettirecektir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

FY   -  Bağlantı 15 Aralık 2022, 13:48

Hocam merhaba, verdiğiniz değerli bilgilerden çok yararlanıyoruz, çok teşekkürler.
Sizin yıllar önce verdiğiniz probiyotik özellikleri olan Lahanz/havuç turşunuz vardı, onun tarifini kaybettim, eğer tekrar verebilirseniz çok memnun olacağım,tşk.ler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı