REKLAMI GEÇ

Denizli kumpanyasında sokak sanatçıları birleşti

Denizli kumpanyasında sokak sanatçıları birleşti

Denizli’de, cadde ve sokaklarda çeşitli müzik aletleri çalarak sokak sanatı yapan çoğunluğu üniversite öğrencisi gençler, yine sokakta Denizli Kumpanyası adı altında birleşerek, birlikte müzik etkinliği yapıyor. Gençler duvara yazdıkları ‘Dünyayı müzik kurtaracak, bir notayı sevmekle başlayacak her şey’ yazısı altında müzik yapıyor, şiir okuyor, tiyatro oynuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2016 Cuma, 16:25

Ramazan ÇETİN/ (DHA)

Denizli merkezde kalabalık cadde ve sokaklarda gitar, saz, klarnet gibi çeşitli müzik aletleri çalarak sokak sanatı yapan gençler, aralarından birinin girişimiyle birleşti. Denizli Kumpanyası adı altında bir araya gelen sokak sanatçıları, haftanın çeşitli günlerinde Meserret Sokak’ta toplanarak kalabalık bir müzik grubu oluşturuyor. Denizli kumpanyasını oluşturan gençler; saz, gitar, klarnet, santur, bağlama, erbane, kajok ve tumba gibi çeşitli müzik aletlerini birlikte çalıp, koro halinde müzik yapıyor. Denizli kumpanyası üyeleri, duvara yazdıkları ‘Dünyayı müzik kurtaracak, bir notayı sevmekle başlayacak her şey’ yazısı altında etkinliğine önce müzikle başlıyor. Ardından doğaçlama şekilde ve izleyenlerin isteğiyle şiir okuyor, tiyatro oynuyor. Sokaktan geçen vatandaşlar, Denizli kumpanyasının etkinliğine katılıyor ve söylenen şarkılarına eşlik edip, eğleniyor.

sokak-sanatcilari-3

Topluluk üyelerinden Ramazan Açıkgöz, amaçlarının insanları eğlendirmek ve farklı bir gün yaşatmak olduğunu belirterek, “Denizli kumpanyası sadece müziğe dayalı değil, içinde şiir, tiyatro da var. Farklı sanat dallarında etkinliği sokakta birleşerek yapıyoruz. Ayrı ayrı sokakta müzik yapacağımıza birleşip, farklı bir şeyler yapmak için yola çıktık. Müzikle başlıyoruz ve her şey doğaçlama olarak gelişiyor” dedi.

sokak-sanatcilari-1

Grubun İranlı üyesi Arman Rashidi ise, amaçlarının insanları sanatsal etkinlik altında toplamak olduğunu belirterek, “Hepimiz farklı müzik dallarında sokak sanatı yapıyoruz. Saz, gitar, klarnet, tumba ve erbame gibi müzik aletlerini çalan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Burada sadece müzik, şiir ve tiyatroya insanlara sanatı sevdirmek, güzel ve mutlu bir an yakalamak. Farklı düşüncelerden insanlar bizi dinliyor ve olumlu tepkiler alıyoruz. Amacımız Denizli kumpanyasını daha da geliştirmek” diye konuştu.

sokak-sanatcilari-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı