REKLAMI GEÇ

Elektronik atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Elektronik atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Forum Çamlık önderliğinde gerçekleşen ‘Doğa Kendisine Geri Döneni Sever’ başlıklı projede sekizinci yıla girildi. Proje kapsamında elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2018 Cumartesi, 09:51

Forum Çamlık’ın 2010 yılından bu yana sürdürdüğü ‘Doğa Kendisine Geri Dönüne Sever’ Çbaşlıklı projede sekizinci yıla girildi.b Denizli Orman ve Çevre Vakfı ile birlikte yürütülen kapsamında batarya atıklarının yanı sıra beyaz eşya ve bilgisayar gibi elektronik atık ve parçaların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor.

Özellikle öğrencilere yönelik yürütülen projede genç nesillerin geri dönüşümün önemine dikkat çekmesi planlanıyor. Projenin bu yılki ayağına Çınar Lions Kulübü de katılım gösterdi. Forum Çamlık’ta kurulan alanda elektronik atıklar atık kutusunda biriktirildi.

Forum Çamlık’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada: “Her yıl gerçekleştirilen etkinliklerde, elektronik cihaz ve beyaz eşyaların kullanım alanlarının genişlemesi sonucunda elektronik atık çöplüklerinin oluşmasının doğaya verdiği zarara ve bu zararı önlemek için bu atıkları geri dönüşümle değerlendirmenin önemine vurgu yapılıyor. Forum Çamlık, projeye ve dünyamızın geleceğine katkıda bulunmak isteyen herkesi, elektronik atıklarını alışveriş merkezi içindeki özel kutuya bırakmaya davet ediyor” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı