REKLAMI GEÇ

16 yaşındaki yazar ilk kitabını yayınlandı

16 yaşındaki yazar ilk kitabını yayınlandı

Lise öğrencisi 16 yaşındaki Nurullah Özcan’ın, yaşadığı aşk hikâyesinden yola çıkarak yazdığı 224 sayfalık “Aşkın Son Durağı Ayrılık” adlı kitabı çıktı. Özcan, kitabında aşk, ayrılık, hayal kırıklığına yer verdiğini ve okuyucuların kitapta kendilerinden bir parça bulabileceğini söylüyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2016 Çarşamba, 08:15

Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Nurullah Özcan, “Aşkın Son Durağı Ayrılık” adlı kitabını yayınladı. 16 yaşında ilk kitabının, İkinci Adam Yayınları’nda basılarak piyasaya sürüldüğünü söyleyen Özcan, kitabında ayrılıkla biten aşk hikayesini işlediğini söyledi.

denizli-nurullah-ozcan-kitap-askin-son-duragi-ic

KENDİ AŞKINI ANLATTI
Daha çocuk yaşta, yaşadığı aşk ve ayrılık acısını konu edindiğin kitabını 3.5 ayda yazdığını söyleyen Özcan, aslında bir sporcu. Atletizm ile uğraşan Özcan, sakatlandığı için sporu bırakmak zorunda kalmış. Aynı dönemlerde sevdiği kızdan da ayrılınca, yaşadıklarını yazıya dökmeye karar vermiş.

denizli-nurullah-ozcan-kitap-askin-son-duragi-2

Özcan, “Sevdiğim kızdan ayrılınca, konuşacak kimse bulamadım. Yaz tatiline de rast gelmesi nedeniyle ben de rahatlamak ve üzüntümü hafifletmek için yazmaya başladım. Kitabımda kendi yaşadığım aşk hikâyesini anlattım. Tabi içerisinde hayallerim ve hayali karakterler de var. Ama kitabımın temasını kendi aşk hikâyem ve ayrılıklarım oluşturuyor. Ama okuyan herkes kendisinden bir hikaye, bir yaşanmışlık bulabilir” dedi.

3.5 AYDA YAZDIM, 3 AYDA YAYINLATAMADIM
Türkiye’de kitap yazmanın kolay, ancak bastırmanın çok zor olduğunu söyleyen Özcan, “Kitabımı tamamladıktan sonra bekli de 60 yayın evi ile konuştum. Hepsi ‘daha çok gençsin, çocukluğunu yaşa, boş ver yazmayı’ diyerek nasihat edip telefonu kapattılar. En son İkinci Adam Yayınevi’ni bıktırana kadar telefonla aradım sonunda pes ettiler ve yayınlamaya karar verdiler. Genç yazarlara biraz destek olunması gerek” diye konuştu.

ÖDÜLLERİNİ HARCADI
Kitabın yaklaşık 2 bin 700 liraya mal olduğunu söyleyen Özcan, “Okul harçlığımı ve özellikle kompozisyon yarılmalarında kazandığım ödülleri baskı için harcadım. Ben okumayı çok seviyorum. Ancak yazmak da beni rahatlatıyor. En iyi dostun kitaplar olduğunu da anladım. Lise 1’den 3’üncü sınıfa kadar tam 5 okul değiştirdim. Bunun nedeni ise arkadaş çevremdi. Artık, derslerimi aksatmıyorum ve notlarım da yükseldi. O nedenle yazmaya devam edeceğim. İkinci kitabım için de çalışmalara başladım ve 80 sayfasını tamamladım. Çok yakında ikinci kitabımı da piyasada görebilirsiniz” dedi.

denizli-nurullah-ozcan-kitap-askin-son-duragi-1

ARKADAŞLARIM DESTEK OLUYOR
Tanıtım için bastırdıkları afişleri, sınıf arkadaşlarıyla birlikte belirlenen bölgelere astıklarını söyleyen Özcan, afişleri başta okullar olmak üzere bir çok bölgeye asarak kitabının tanıtımını yapıyor. Anne ve babasının fason üretim yaptıklarını söyleyen Özcan, “Ailem destek oluyor. Ama daha fazlasını isteyemem” dedi.

Nurullah Özcan’ın “Aşkın Son Durağı Ayrılık” adlı kitabı 8 Şubat itibariyle internette satışa sunuldu. Kısa sürede de Forum Çamlık D&R ve şubelerinde raflardaki yerini alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı