REKLAMI GEÇ

Emekli Yarbay, PKK terörü ve çözümünü yazdı

Emekli Yarbay, PKK terörü ve çözümünü yazdı

Emekli Yarbay Ufuk Gökmen, uzun yıllar mücadele ettiği PKK terörünü ve nasıl bitirileceğini “Zafer Mümkün” isimli kitabında yazdı. “PKK istismar etmeseydi çözüm süreci sonuca ulaşacaktı” diyen Gökmen, “Terör bitmez algısı var. Ben de diyorum ki biter. Yeter ki 1990’lı yıllarda görev yapan subayları dinleyin” ifadesini kullandı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2016 Pazartesi, 09:09

Bir dönem Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda Merkez İlçe Komutanı olarak görev yapan, Diyarbakır, Ağrı, Çukurca gibi bölücü terörün yoğun olduğu yerlerde çalışan, PKK’nın mayınlı saldırısında yaralanan Ufuk Gökmen, yarbay rütbesindeyken emekli oldu.

denizli-ufuk-gokmen-zafer-mumkun-kitabi-1

Gökmen, emekliliğinin ardından görev yaptığı yıllarda edindiği terörle mücadele deneyimini “Zafer Mümkün” isimli kitabında paylaştı. İrfan Yayıncılık tarafından basılan kitap, haziran ayında kitabevlerinin raflarında yerini aldı. Zafer Mümkün isimli kitap, terör uzmanları tarafından başucu kitabı olarak nitelendiriliyor.

“1990’LI YILLARDA GÖREV YAPAN SUBAYLAR DİNLENMELİ”
Yazdığı kitapla ilgili konuştuğumuz Gökmen, bölücü terörün 40 yıldır devam ettiğini, toplumda “terör bitmez” algısı yaratıldığını söyledi. Gökmen, “Terör bitmez algısı var. Ben de diyorum ki biter. Yeter ki 1990’lı yıllarda görev yapan subayları dinleyin. Ben Diyarbakır’da, Ağrı Doğubeyazıt’ta, Çukurca’da görev yaptım. Bir biriimim var. Bunlara dayanarak terörün bitirileceğini söylüyorum” diye konuştu.

“PKK İSTİSMARI ÇÖZÜMÜ ÖNLEDİ”
Çok konuşulan ve tartışılan çözüm sürecine de değinen emekli asker Gökmen, “Çözüm sürecini iyi gözlemlemek lazım. PKK istismar etmeseydi çözüm süreci sonuca ulaşacaktı. Devlet kurumlarının gösterdiği sabır, çözüm çabalarının PKK tarafından istismar edilmesine, gençlere yönelik yapılan propagandaların inandırıcı olmasına sebep olmuştur. PKK’nın istismarı çözümü önledi” dedi.

NEDEN YAZDI?
Kitabın kapagında “Sakarya ve Menderes havzaları arasında kazanılan zafer ne kadar mucizeyse, Dicle ve Fırat arasındaki zafer de o kadar şanlı olacaktır” ifadesine yer veren Gökmen, kitabı neden yazdığını da şöyle özetledi:

“Bizler, her türlü fedakârlığı göstererek verilmiş mücadelenin sonunu görmek istiyoruz. Kanımızın her damlasını bu ülkenin varlığına armağan etmiş bir nesil olarak zafere olan inancımızı hiç yitirmedik. Ancak Türk toplumu gelinen noktada zaferi elleriyle tutmak istemektedir.

denizli-ufuk-gokmen-zafer-mumkun-kitabi-2

Doğru yerden bakılırsa görülecektir ki; PKK Terörüyle mücadele, kazanılmış pek çok başarıların destanıdır. Ancak toplumun yaşanmakta olan süreci iyi görebilmesi için bizzat mücadelenin içinde olanların penceresinden bakabilmesi gerekmektedir. Zafer Mümkün bu maksatla hazırlanmış bir çalışmadır.

Zafer Mümkün ifadesi; Soğuk Savaş’ın bitirilmesi için düğmeye basıldığı zamanlarda aynı isimli makalenin etkilerine atıf yapılarak kullanılmıştır.”

UFUK GÖKMEN KİMDİR?
1974 yılında Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan köyünde dünyaya geldi. Askeri Lise ve Kara Harp Okulu’nu bitirerek, jandarma teğmen olarak mesleğe mesleğe başladı.

Hakkari-Çukurca Işıklı Üs Bölgesi’nde Sınır Bölük Komutanlığı, Afyon-Dazkırı ve Denizli il merkezinde İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Ağrı Doğubayazıt’ta İlçe Jandarma Komutanlığı görevini devri sırasında PKK terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralandı ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümünde gördüğü yaklaşık dört ay süreli tedavi sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevine yeniden başladı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevleri sonrasında Balıkesir İl Jandarma Komutan Yardımcılığına atandı ve yarbay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

Yorumlar

Halil ÇENESİZ   -  Bağlantı 30 Haziran 2023, 00:14

Ufuk Gökmen komutanimla 2001 2002 yıllarında Cukurca ışıklı üs bölgesinde görev yaptım. değerli bir komutanımızdı.kimseye hakaret veya küfretmez ve kimsenin kalbini kırmazdı. Dışi kırılan bir er için emanetsiniz, ailenize ne derim diye dertlenmisti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı