REKLAMI GEÇ

Üretici bir yazar profili: Aylin Müftüler’den ikinci kitap: Günün Doğrusunda

Üretici bir yazar profili: Aylin Müftüler’den ikinci kitap: Günün Doğrusunda

Daha önce yayınladığı şiir kitaplarıyla ilk kez tanıdığımız Denizlihaber.com yazarı Aylin Müftüler, şimdi de denemeleriyle okurun karşısında. “Ayın Eğrisi Günün Doğrusu” üst başlığı ile hazırladığı ve iki kitaptan oluşan denemeler serisini bu yılın içinde yayınlayan Aylin Müftüler, önümüzdeki günlerde İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki imza programında okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2022 Salı, 13:16

Aylin Müftüler’in iki şiir kitabından sonra, denemelerini şiirleriyle bütünleştirdiği yazıları, “Ayın Eğrisi Günün Doğrusu” üst başlığıyla iki kitaplık bir seri olarak yayınlandı. “Ayın Eğrisinde” ve “Günün Doğrusunda” adlarıyla yayınlanan kitaplar, bir yazarın gündelik yaşamını etkileyen farklı veçheleri, akıcı bir üslup ve temiz bir anlatım diliyle okura yansıtıyor.

Yazarın birinci kitabı “Aynı Eğrisinde”, iç dünyasının dinamikleriyle örülü duygusal denemelerden oluşan bir anlatım sergiliyorken, ikinci kitap “Günün Doğrusunda” daha çok günün getirdiklerinden, güncelden ve dünyanın içinde bulunduğu kaostan etkilenerek yazdığı ve içinde kendisi ve kendisi dışındaki hayatın detaylarını barındıran, hayli realist denemelerden oluşuyor. Hayvan sevgisi ve hakları konusunda duyarlıklarıyla tanınan Müftüler’in, yazılarında keyifli bir üslupla yer verdiği kedileri ile yaşantısını imleyen ayrıntılar, hayvanların, onun yazma serüveni içinde ne denli ilham verici role sahip olduklarını gösteriyor.

Düzyazı kalemi de şiirsel bir ritme sahip olan yazarın, denemelerinin sonuna konuyla dolaylı/dolaysız ilintili şiirlerini eklemesi okura ayrı bir keyif verirken, yazma tekniği açısından kendine özgü bir tarz oluşturduğu gözleniyor.
Yazar, 39. İstanbul Kitap Fuarı’nda da 9 ve 10 Aralık günlerinde, kitapların yayıncısı Mavi Nefes standında kitaplarını imzalayacak.

AYLİN MÜFTÜLER KİMDİR?
Denizli’nin köklü eşrafı Müftüler ailesinden olan Aylin Müftüler tekstil mühendisliği eğitimi aldı. Uzun yıllar mesleğini sürdürdü. Bu arada çocukluğundan itibaren meraklı olduğu müzik alanında kişisel ilgisini devam ettirdi. Kentin çeşitli sanat müziği korolarında udi olarak sahne aldı. Uzun yıllar içinde biriken şiirlerini iki ayrı kitapta toplayıp yayınladı. Yıllardır yayınlanan demelerini, içinde bulunduğumuz 2022 yılında iki kitap halinde derleyerek okurla buluşturdu. Yazar, 2017 tarihinde başladığı gazete yazılarına halen devam ediyor.

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 15 Mart 2023, 21:13

Şair Aylin Müftüler cesur bir kadın. Yazmak itina ve cesaret gerektirir. Şiir ve deneme yazarı edebi olarak kusursuz olmak zorundadır. Bu eserleri, her seviyede insan okuyacaktır. Türkçeyi iyi, düzgün kullanmak yurdunu seven herkesin görevidir.

Yaşar   -  Bağlantı 7 Aralık 2022, 21:25

Harikasın Tebrik ediyorum.EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK İŞTİYORUM KAZIMLA GÖRÜSÜRÜYORUZ

İBRAHİM AKBUDAK   -  Bağlantı 6 Aralık 2022, 16:55

HERDAİM BAŞARIL SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU GÜNLER DİLERİZ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı