REKLAMI GEÇ

100. Yıl Halk Kütüphanesi hizmet vermeye başladı

100. Yıl Halk Kütüphanesi hizmet vermeye başladı

Denizli’de ilk kez 1925 yılında Halk Kitap Sarayı olarak hizmete başlayan kent kütüphanesi, 98 yıl sonra, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında yeni ve modern binasına kavuştu. İstiklal Caddesinde yıkılan kütüphanenin yerine yapılan yeni bina, 9 Ekim’de kapılarını açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2023 Pazar, 13:58

Denizli’nin kütüphaneyle ilk tanışması, Cumhuriyet’in kuruluşundan 2 yıl sonra, 1925’te oldu. Dönemin işlek caddelerinden Çaybaşı üzerinde Halk Kitap Sarayı kuruldu.

O tarihten sonra farklı binalarda hizmet veren kütüphane, 1975 yılında yine işlek caddelerden İstiklal’e 7 katlı binasına taşındı.

Fakat buradaki macerası 40 yıl sürdü. Depreme dayanıksız olan bina 2015 yılında yıkıldı. O tarihten bu yana boş kalan araziye Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir bina kazandırdı.

8 yıl aradan sonra Denizli, yeniden Halk Kütüphanesine kavuştu. Cumhuriyet’in 100. Yılında açılmasına özel, ismi 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirildi.

ŞEHRİN ORTASINDA FERAH ORTAM
İstiklal Caddesi’ndeki kütüphaneye bir sahanlıktan geçilerek giriliyor. Cam tavan ve ara kat boşlukları içerideki ışıklandırmayı doğal hale getiriyor. Bu da binayı, kent içinde sıkışıp kalmasına rağmen, ferah ve kullanışlı hale getiriyor. İçerideki doğal ışık, huzuru artıran bir fonksiyon.

Döner bir kapıdan geçilerek girilen bina 4 kattan oluşuyor. Her katta ilgi alanlarına göre bölümler var. Ayrıca bir sanat atölyesi de kurulu. Aynı zamanda bir şeyler içmek isteyenler için güzel bir de kütüphane kafe yer alıyor. Giriş katında günlük gazete ve güncel dergilerin bulunması mümkün.

Kütüphane 9 Ekim’de kapılarını açtı.

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol da açılışı, kütüphaneyi tanıtan video ile duyurmuştu.

Yorumlar

Hasan Basri ERTUĞRUL   -  Bağlantı 26 Ekim 2023, 17:44

Göründüğü kadarıyla kitaptan başka herşey var. O da zamanla halledilir.

yusuf kenan kandemir   -  Bağlantı 23 Ekim 2023, 00:19

eski kütüphane hem bahçe içerisinde ferah hemde nostaljik değeri vardı. bu tamamen beton hiç beğenmedim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı