REKLAMI GEÇ

18. Türkiye Halk Dansları yarışması başlıyor

18. Türkiye Halk Dansları yarışması başlıyor

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, bu sene 18’incisi düzenlenecek olan Türkiye Halk Dansları Yarışması’na başvurular başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:33

“Türkiye’nin tüm renkleri buraya” sloganıyla yola çıkan yarışmaya başvurular, 15 Aralık 2009-29 Ocak 2010 tarihleri arasında yapılacak. Anadolu’nun tüm renkleri bu yıl yine Türkiye Halk Dansları Yarışması’nda. Halk danslarının en büyük ve prestijli yarışması, Türkiye’nin 81 ilinden ‘stilize dal’da hünerlerini sergileyecek toplulukları bekliyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından belirlenecek illerde düzenlenecek, bölge yarışmalarında, genel klasmanda finale kalan beş topluluk, büyük finalde Türkiye’nin en iyisi olmak için yarışacak. 5 topluluk ‘final ödülü’, 5 topluluk ‘bölge ödülü’ ve 10 topluluk da ‘katılımı teşvik katkısı’ alacak. Türkiye Halk Dansları Yarışması’na; kuruluş amacı halk dansları olan veya kuruluş amaçları içinde, halk dansları da bulunan dernek, vakıf, spor kulüpleri, belediyeler bünyesinde faaliyetlerini sürdüren topluluklar, halk eğitim merkezleri bünyesinde faaliyetlerini sürdüren topluluklar ve üniversite toplulukları katılabilecek.

Başvuru formları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nden veya “www.kulturturizm.gov.tr” internet adresinden temin edilebilir. Başvurular sona erdikten sonra, topluluklara bölge merkezleri ve yarışma tarihleri bildirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı