REKLAMI GEÇ

27 sanatçıdan karma resim sergisi

27 sanatçıdan karma resim sergisi

Denizli Görsel Sanatlar Grubu, açılan karma resim sergisiyle çalışmalarını beğeniye sunarken, “sanat baskı istemez, sanat baskıyı sevmez” vurgusuyla da zaman zaman bu alanda yaşanan sıkıntıya dikkati çektiler.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2014 Cumartesi, 11:01

27 ressamın buluştuğu “Denizli Görsel Sanatlar Grubu” Turhan Bahadır Sergi Salonu’nda resim sergisi açtı. Sergide, sanatçıların yağlıboya, suluboya ve çeşitli tekniklerle yapılan resimlerinin yer aldığı 27 eser yer alıyor.

Sergi açılışında konuşanGörsel Sanatlar Grubu Üyesi Yılmaz Kahraman, “Bildiğiniz gibi sanat bizim kendimizi ifade ettiğimiz iki dilden çok önemli bir alan, bir yol. Sözel ifade alanı yanında sanatı da katarsanız insanları neredeyse ruh birliği, duygu birliği içine ancak taşırsınız” dedi.

Sanatın iyi bir anlatım dili olduğunu vurgulayan Kahraman, “Tercümelerle her dili herkese bir şekilde anlatmak mümkün mü bilmiyorum. Ama sanatın tercümeye ihtiyacı yoktur. Sanat kendisi söyler zaten. Sanatçı kendini söyler, sanatçı kendini söylerken diğer insanları da söyler. İnsanlar bir ayna gibi sana yapıtında kendilerini görürler, anlarlar. Sanat diğer yandan öncüdür. Uyarıcıdır olmalıdır ya da sarsıcı olmalıdır. Sanat özgür olmalıdır. Özgürlük sanatın olmazsa olmazıdır. Sanat baskı istemez. Sanat baskıyı sevmez” diye konuştu.

Barış Akçal, Murat Kabukçuoğlu, Şükrü Aslışen, Yılmaz Kahraman, Ali Baloğlu, Erdal Kocabey, Yıldız Duman Ercan, Can Kuruoğlu, Esat Eğer, Berrin Küçüka, Ömür Eke, Özgür Lebeoğlu, Gürcan Ekici, Ayfer Örs, Mehmet Emin Özmen, Selçuk Tarhan, Sedat Gökçe, SündüzGözlükaya Işık, Gülpembe Yakın, Orhan Güler, Kemal Yenidede, Celal Günaydın, Serdal Yerli, Tahsin Hancıoğlu, Arife Yılmaz, Seyhan ilhan ve Esen Yüksel’in çalışmalarından oluşan resim sergisi, 27 Mart’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı