REKLAMI GEÇ

4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başladı

4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başladı

Kömürcüoğlu Mermer ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başladı. 7 yabancı 3 Türk olmak üzere 10 heykel sanatçısı bir ay boyunca figüratif çalışmalar yapacak. Bu eserler daha sonra Denizli’nin çeşitli noktalarında sergilenecek.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2014 Pazartesi, 13:23

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. tarafından bu yıl ortaklaşa düzenlenen Kömürcüoğlu 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin başlangıcı dolayısıyla Kömürcüoğlu Mermer’de açılış töreni düzenlendi. Törene dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen heykel sanatçılarının yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Her yıl gerçekleştirilen heykel kolonisinin organizatörü olan Kömürcüoğlu Mermer’in sahibi Nihat Kömürcüoğlu, “2011 yılında başlattığımız heykel kolonisiyle başarılar elde ettik. Bu başarıdan dolayı beraber çalıştığım personelim, eşim ve çocuklarıma teşekkür ederim. Bu yıl sanatçılarımızın figüratif eserler yapmalarını istedik. Çok güzel çalışmalar ortaya çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

Geçen 3 yıl içerisinde Heykel kolonisinde yapılan eserleri halkla buluşturmak için Denizli’nin farklı bölgelerinde sergilediklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Her yıl Nihat Kömürcüoğlu davet ederdi. Burada ortaya çıkan eserlere hayranlıkla bakardık. Heykel kolonisine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek olması gerektiğini düşündük. 3 yıl yapılan eserleri sergiledik. Halkımızla buluşturduk ve vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Denizli’de sanat, kültür etkinlikleri en üst seviyede yapılmak durumundadır. Bu yüzden sanatla kültürle insanlarımızı buluşturacağız” diye konuştu.

Denizli’nin antik kentleriyle heykel sanatına yabancı olmayan bir şehir olduğunu dile getiren Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Bu arada yapılacak heykel kolonisini her sene iple çekiyoruz ve böyle bir sanatsal faaliyetin Denizli’de olmasıyla büyük gurur duyuyoruz. Şehrimiz kültür ve sanat organizasyonları anlamında önemli noktalara ulaştı. Burada ortaya çıkan eserleri şehrimizin her köşesinde görür hale geldik. Denizli, sanatla kültürle iç içe oldukça daha çok güçlenecek” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Nihat Kömürcüoğlu, koloniye katılan sanatçılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı