REKLAMI GEÇ

Anjelika Akbar’dan mutluluğun ritimleri

Anjelika Akbar’dan mutluluğun ritimleri

Pamukkale Üniversitesi’nde 2009-2010 konser sezonunda bu ayın konuğu Anjelika Akbar oldu.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2010 Salı, 18:31

Birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı PAÜ’de, bu kez ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar hayranlarıyla buluştu. “İçimdeki Türkiyem” projesi kapsamında, yaklaşık 5 aydır Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde konserler veren Akbar, Pamukkale Üniversitesi’nde bahara merhaba derken muhteşem bir konser verdi. Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, DESAV Başkanı Ziya Tıkıroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Akbar, 2.5 yaşına geldiğinde nota bilgisine sahip ve piyano çalabilen bir yetenekti. Bu üstün yeteneği üzerine Anjelika Akbar, 4.5 yaşında Moskova Devlet Konservatuvarı’nda, üstün yetenekli (Harika çocuklar) öğrencilerin okuduğu okula kabul edildi. Sayısız beste yapan ve ödüller alan Akbar, içinde yaşadığı Türkiye’yi ve kişisel serüvenini “İçimdeki Türkiyem” projesiyle hayata geçirdi. Pamukkale Üniversitesi’nde verdiği konserde, Türkiye’deki yaşadıklarından kesitler sunan Anjelika Akbar, yaptığı bestelerle bunu müzik şölenine çevirerek hayranlarından tam not aldı.

Yaklaşık iki saat süren konserde Kosova, Kırık Yay Üzerine Ağıt, Yalnız Çınar, Rain in İstanbul, Epitaphya, Dandini ve daha birçok eser Anjelika Akbar tarafından seslendirildi. Konser sonunda ayakta alkışlanan Anjelika Akbar’a Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve DESAV Başkanı Ziya Tıkıroğlu plaket ve çiçek sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı