REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet karikatürü Mehmet Selçuk’a ödül getirdi

Cumhuriyet karikatürü Mehmet Selçuk’a ödül getirdi

Denizli’nin yetiştirdiği en önemli karikatür sanatçılarından biri olan Mehmet Selçuk, katıldığı Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda önemli bir derece elde etti. Selçuk, Cumhuriyet konulu eseri ile ikinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2023 Cumartesi, 13:42

Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) bu yıl “Sonsuza Kadar Cumhuriyet” temasıyla düzenlediği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın kazananları belli oldu. Geleneksel hale gelen ve 7.’si düzenlenen yarışmaya 98 karikatürist 227 eserle katıldı.

Başkanlığını Kamil Masaracı’nın yaptığı jüri Abdullah Tunalı, Sadık Pala, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Cemal İlkbahar ve Zafer Güven’den oluştu.

Jürinin gönderilen eserler arasında yaptığı titiz değerlendirmenin sonunda, birincilik ödülü Mustafa Kurmalı’nın oldu. İkincilik ödülünü ise Denizlili karikatürist Mehmet Selçuk elde etti. Yarışmanın üçüncülük ödülünü ise Halit Kurtulmuş aldı. Ali Şur, Hüseyin Tanyeri ve Mustafa Çağlar Soyarat Başarı Ödülleri’ne layık görüldü.

Konak Belediyesi Özel Ödülü, Deniz İlker Kuruoğlu’nun oldu. Jüri Özel Ödülü’nü ise Zeki Ozan Soyman aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü Engin Selçuk’a gitti.

Konusu bu yıl “Filenin Sultanları” olan Mustafa Bora Portre Özel Ödülü ise Halit Kurtulmuş, Kürşat Zaman ve Gökhan Sav’a verildi. Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü’ne ise Emre Ulaş layık görüldü.

Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın ulusal bazda ses getiren bir yarışma olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, karikatüristlerin bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne özel olarak seçilen “Sonsuza Kadar Cumhuriyet” temasıyla çizdiklerini hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı