REKLAMI GEÇ

DEGİAD kampanya başlattı

Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli’ye de ‘Devlet tiyatrosu’ kurulması için kampanya başlattı.

/ DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli’ye devlet tiyatrosu kurulması için çağrıda bulundu. DEGİAD Başkanı Hüseyin Katrancı, “Tüm Denizlilileri bu kampanyaya, sesleri ve ilgileri ile katılmaları için davet ediyoruz” dedi.

‘Neden Ankara-İstanbul ve İzmir’den başka, Bursa-Adana-Antalya-Trabzon-Konya-Sivas-Diyarbakır-Van-Gaziantep ve Erzurum’da devlet tiyatrosu var da Denizli’de yok?” diye soran Katrancı, “Denizli’de salon mu yok? Tiyatro kültürünü taşıyan seyirci mi yok? Turne için gelenler Denizli’de hüsrana mı uğruyorlar? Sanat Denizli’de para kazanamıyor mu? Yoksa devlet bu konuda da mı Denizli’ye hizmet getirmeyecek? Denizli küçük ve geri kalmış bir Anadolu kenti mi?” dedi.

Denizli’nin üretken, istihdam sağlayan, devlete vergi-sigorta primi vb. gelirleri aktaran, üniversite sınavlarında en başarılı il olan, Pamukkale Üniversitesi gibi kalabalık bir öğrenci topluluğuna sahip olan bir il olduğunu vurgulayan Katrancı, “Bu şehrin insanına Devlet Tiyatroları’nı getirmek için daha başka ne kriterler aranır?” dedi.

Katrancı, “Ekonomiden, siyasete, tarımdan, eğitime, turizmden sanata uzanan geniş bir yelpazede, katma değer üreten bir şehre, sanatı daimi olarak getirmek, Denizli’yi günübirlik turnelere mahkum etmemek konusunda, hükümetimizi, Denizli milletvekillerini, Valimizi bir çalışma başlatmaya davet ediyoruz. Çünkü genç cumhuriyetimizin genç çocukları olan bizler; “Efendiler! Bakan, başbakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ancak sanatçı olamazsınız!” sözleri ile sanatçının ve sanatın yanında olmak gereğini vurgulayan Atatürk’ün, sanata verdiği önemin takipçisi olmalıyız” dedi.

Katrancı, DEGİAD olarak Denizli’de devlet tiyatrosu kurulması için çağrıda bulundu ve tüm Denizlilileri bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı