REKLAMI GEÇ

Delikliçınar yayın hayatına başladı

Delikliçınar yayın hayatına başladı

Denizli’nin kültür, sanat ve edebiyat yayınlarına bir yenisi eklendi. Aylık kültür edebiyat ve sanat dergisi Delikçınar’ın ilk sayısı yayınlandı. Gökhan Adalı, Sabri Çakır, Özkan Fidan, Yılmaz Kahraman ve Mehmet Necip Özmen’in yayın kurulunu oluşturduğu, geniş yazar kadrosuna sahip Delikliçınar Dergisi’nin tanıtımı, Halikarnas Kültür ve Kitabevi’nde düzenlenen organizasyonda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2015 Pazar, 10:03

Delikçınar, Denizli’de sanatçı ve edebiyat ilgilisi kesimlerinin imece usulü ile hazırladıkları bir dergi. Aylık olarak yayın hayatına sürdürecek olan Delikliçınar Dergisi için, Halikarnas Kültür ve Kitabevi’nde tanıtım kokteyli düzenlendi.

Tanıtıma yayın kurulundan Gökhan Adalı, Sabri Çakır, Özkan Fidan, Yılmaz Kahraman ve Mehmet Recep Özmen, yazar kadrosu ile Denizlili sanatçı ve sanatseverler katıldı.

denizli-nikultur-hayatina-yeni-bir-soluk-deliklicinar-cikti-ic-1

Toplantıda, dergi hakkında bilgi veren Gökhan Adalı, “Delikliçınar Dergisi, sanatla uğraşan, fakat adını duyurma olanağı kısıtlı olan veya bulunmayan kişilerin, gençlerin eserlerini yayımlamayı, onlara sayfalarında yer vermeyi ilke edinmiştir” dedi.

Derginin yayın ilkeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Adalı, “Düşünce olarak Türk Rönesans’ı adı da verilen Aydınlanma Devrimimizi yaratan Atatürk’e ve onun eseri olan olan Cumhuriyet’e bağlıdır. Bilim ve akla uygun her tür yeniliğe açık, hurafeye ve gericiye kapalıdır” diye konuştu.

Adalı, Delikçınar Dergisi’nin Türkiye’nin saygın sanat edebiyat dergileri arasına girebilmesi için uğraş vereceklerini de vurguladı.

denizli-nikultur-hayatina-yeni-bir-soluk-deliklicinar-cikti-ic

Dergi tanıtımının ardından, yayın kurulu üyeleri ile yazarları tek tek söz alarak dergi ile ilgili duygu ve düşüncelerini sanatseverlerle paylaştı.

Derginin aynı zamanda yayın kurulu üyesi ve emekli Türkçe Öğretmeni olan Özkan Fidan’ın, dergide ‘Şeytan Pazarı’ adlı köşesi bulunuyor. Fidan, günlük olayları mizahi bir dille hicvettiği köşesiyle her ay okurlarıyla buluşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı