REKLAMI GEÇ

Denizli Büyükşehir festivalleri iptal etti

Denizli Büyükşehir festivalleri iptal etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ve Halk Dansları festivalleri ile benzer organizasyonları iptal etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iptal kararını meydana gelen terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle aldıklarını açıkladı. Kadıköy Tiyatroları Platformu ise, iptal kararından vazgeçilmesi ve Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin seyirciyle buluşması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 10:15

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 32 yıllık geçmişe sahip olan ve her yıl mayıs ayında düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ile 14 yıldır devam eden ve haziranda düzenlenmesi programlanan Uluslararası Halk Dansları Festivali başta olmak üzere, diğer festival ve şenlikleri bu yıl düzenlememe kararı aldı.

ZOLAN’DAN DENİZLİHABER.COM’A AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuyla ilgili Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan olaylar malum. Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ve terör olayları nedeniyle bu yıl belediyemizin organize ettiği Tiyatrolar Festivali ve Halk Oyunları Festivali gibi tüm şenlikleri iptal ettik” dedi.

KADIKÖY TİYATROLARI PLATFORMU’NUN ÇAĞRISI
Kadıköy Tiyatroları Platformu ise, Büyükşehir Belediyesi’nin iptal kararı üzerine “Ülkemizin en eski festivallerinden birisi olan Denizli Uluslar arası Amatör Tiyatro Festivali, 32’nci yılında ‘terörle mücadelede verilen şehitler ve terör kurbanlarının hatırasına saygı’ gerekçesiyle bu yıl ertelendi. Tiyatromuzun Anadolu’daki en önemli damarlarından biri olan Denizli Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin 32’nci kez seyircisiyle buluşmasının önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Adem Kurt   -  Bağlantı 21 Nisan 2016, 15:57

Havlu bornoz gününde şehir meydanında halay çekip insanların üzerine hediye paketi atarken ne zihniyeti oluyor?
Cahil cahil ezberletilmiş cümleleri tekrar etmeyelim. Hayatınızda tiyatroya gitmemişsiniz belli. Tiyatro bir eğlence değildir…

kadir   -  Bağlantı 21 Nisan 2016, 14:33

Şehit ailelerin eşleri çocukları acı içindeyken siz nasıl gülüp eğlenebileceksiniz bu vicdansızlıktır bırakın bu siyaseti insan olun empati yapın sizin çocuğunuz şehit olsa bayram yapabilirmiydiniz.Chp zihinyetidir bu ancak.
doğru karar halkın vicdan

Kübra Aydoğan   -  Bağlantı 21 Nisan 2016, 13:59

Hiç inandırıcı değil!

1-terör olayı başka illerde yok mu? Oradaki festivaller neden iptal edilmiyor?
2- çocuk şenliği, havlu günü kutlamaları, liseler arası festival neden yapılıyor o zaman??

Doğru soruları sormak lazım!

harun türkmen   -  Bağlantı 21 Nisan 2016, 11:01

şehitlerimiz bizler bu güzellikleri kutlayalım diye şehit oluyor zaten. milli bayramlarımızın kutlanmaması bile atatürk ve tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı