REKLAMI GEÇ

Denizli fotoğraf sanatçısından büyük başarı

Denizli fotoğraf sanatçısından büyük başarı

Denizlili fotoğraf sanatçısı Ümmü Nisan Kandilcioğlu önemli bir başarıya imza attı. Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nda, Kandilcioğlu’nun “Gülümse” isimli çalışması, “open” bölümünde finale kalan 10 fotoğraftan birisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2015 Pazartesi, 13:06

Sağlık Bakanlığı’ndaki devlet memurluğunun ardından ilgi duyduğu fotoğraf sanatına yönelen ve Açık Öğretim Fakültesi’nde Fotoğrafçılık ve Kameramanlık eğitimi alan Ümmü Nisan Kandilcioğlu, son dönemde ödüllü fotoğraflarıyla dikkati çekiyor.

denizli-ummu-kandilcioglu-ic

2014’TE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
2014 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ndeki on açık kategoriden herhangi birinde yarışmaya katılan ve bir Türk fotoğrafçısı tarafından çekilen en iyi fotoğrafı bularak ödüllendirmeyi amaçlayan Türkiye Ulusal Ödülleri’nde, Kandilcioğlu üçüncülük ödülünü kazandı.

2007’DEN BERİ YAPILIYOR
2007’den beri düzenlenen, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen, her yaş ve yetenek seviyesinden fotoğrafçılara açık Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’na bu yıl 171 ülkeden katılım oldu. Profesyonel, fotoğrafçılık bölümü öğrencileri, genç, fotoğraf meraklılarına yönelik olan ve 10 dalda yapılan yarışmaya 173 bin 444 eser gönderildi.

“GÜLÜMSE” FİNALDEKİ 10 ESERDEN BİRİSİ
Ümmü Nisan Kandilcioğlu, başarısını bu yıl da sürdürdü ve “Gülümse” isimli eseri, değerlendirme sonucunda 78 bin 694 fotoğraf arasında, “Open” bölümünde finale kalan 10 çalışma arasına girdi. Open (açık) ve gençlik bölümünde kazananlar 31 Mart’ta, genel ve profesyonel bölümlerinin kazananları da 23 Nisan’da Londra’daki Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Gala Töreni’nde açıklanacak.

Finale kalanlara eserlerini Somerset House’da sergileme imkanı sağlanıyor. Ayrıca Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Kitabı’nın 2015 baskısında yayınlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı