REKLAMI GEÇ

Görme engelli Azmi Ermiş, resim sergisini çok beğendi

Görme engelli Azmi Ermiş, resim sergisini çok beğendi

‘Erişiyorsam Varım!” sergisi, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Görme engeliler için sergilenen tüm portreler ve hikayeler sesli olarak betimlenmiş. Emekli öğretmen ve sosyolog görme engelli Azmi Ermiş, sergiyi çok beğendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2017 Perşembe, 17:06

İsveç ve Türkiye’den 22 portre ve onların hayat hikayelerinden oluşan “Erişiyorsam Varım! (AccessAbility) Denizli Sergisi” Denizli Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergideki tüm fotoğrafların ve hikayelerin görme engelliler için betimlendi.

İsveç Enstitüsü, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi, Engelli Kadın Derneği ve İsveç Kültür İşleri Bölümü’nün organize ettiği ve Otizm Derneği’nin ev sahipliğinde açılan sergideki bütün fotoğraflar görme engelli bir bireyin rahatlıkla görebileceği bir yükseklikte asılmış. Görme engeliler için sergilenen tüm portreler ve hikayeler sesli olarak betimlenmiş.

Sergiyi Denizlililer’in yakından tanıdığı bir isim olan görme engelli Azmi Ermiş’te gezdi. Sergi sayesinde İsveç’te eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve engelli bireylerin üretimde yer aldığını gördüğünü söyleyen Ermiş, “İsveç’teki engelli bireylerin toplumda yer alması ve konumu, Türkiye’deki engellileri tanıma adına çok güzel bir sergi. Eğitim yoksa sanat ve kültür adına bir şey sağladığımızı söylemek bence çok zor. Büyük kentlerde tek tük etkinlikler var. Sanatsal ve kültürel olarak engellileri topluma katmak yerine genellikle onları aşağılamayı, bir şey üretebileceğine inanmadığımız bireyler olarak görmeyi tercih ediyoruz. Akılcı engelli derneklerinin görüşleri alınarak programlar yapılmalı. Engellilere yapılan yatırımlar daha maliyetli olabilir ama yapılmalıdır. İnsana yapılan yatırım her zaman gereklidir. Çünkü bunlar insan hakkıdır. Daha fazla kişinin görebilmesi için süresi uzatılan sergiyi görmek için yarın son gün. Bu fırsatı kaçırmayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı