REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Halk Dansları Gecesi

Büyükşehir’den Halk Dansları Gecesi

Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 200 kişilik ekiple 7 farklı halk oyunu yıl sonu gösterisinde sergiledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2017 Pazar, 14:21

Türk kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için ücretsiz kurslar açan Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenledi.

Binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu halk dansları kursuna katılarak gecede sahne alan 200 kişilik Halk Dansları Topluluğu üyeleri katıldı. Yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere bütün yaş kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri “Zeybek, Kafkas, Kaşık, Horon, Halay, Teke ve Bale” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı. Uzun süre alkışlanan dev ekip izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

ZOLAN’IN MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, güzel program için Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üye ve eğitmenlerine teşekkür etti. Başkan Zolan, “Bizler bu güzel ülkemizin değerlerine sahip çıkmak adına çocuklarımıza, gençlerimize ve 7’den 70’e herkese kültürümüzü öğretmek konusunda da gece gündüz çalışıyoruz. Yaz kurslarımız başlıyor. İnsanlarımız özüyle, kültürüyle buluştuğunda özellikle çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek. Kendilerini daha da mutlu hissedecekler. İnşallah geleceğimiz daha da aydınlık olacak” diye konuştu.
Halk Dansları Topluluğu’nun Karadeniz yöresinden Ege’ye yurdun dört bir tarafından esintiler sunduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Burada gösteri yapan kursiyerlerimize ve siz değerli vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı