REKLAMI GEÇ

Geleneksel Eve Atölye Sergisi açıldı

Geleneksel Eve Atölye Sergisi açıldı

Eve Resim Atölyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan grup sergisi 2017 baharına merhaba dedi. İlki 2006 yılında açılan ve Denizli dışında İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Urla, Marmaris’te sanatseverlerle buluşan Eve Resim Atölyesi, bu yıl 25. Atölye sergisine ulaştı. Turan Bahadır Sergi Salonunda açılan sergi bir hafta boyunca 10-19 saatleri arasında gezilebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2017 Pazar, 10:56

Bu yıl 25. Kez sanatseverlere açılan Eve Atölye Sergisinde 51 kişinin 112 resminden oluşan zengin bir koleksiyon sergileniyor. Ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlıboya tekniği ile yapılmış resimlerin yanı sıra ayrıca 12 çocuğun resmine yer verilmiş. 108 yağlıboya, 3 pastel ve 1 karakalem çalışması sergilemeye değer bulunmuş. Segide eserlerine yer verilenler, başta atölye kurucusu Arife Yılmaz olmak üzere Aylin Selam, Ayşe Koçer, Ayşe Özkılıç Şahin, Azize Karababa, Burcu Erarslan, Cemile Dündar, Cemile Yazıcı, Derya Erdem, Ece Naz Tuğrul, Ethem Boyacı, Esma Öztürk, Esra Nur Sarıtaş, Fatma Yenitürk, Gülseren Şener, Hakan Aydın. Hafize Koçer, Helin Yıldız Demirörs, Hürzet Boztekin, Ülfet Koloğlu, İpek Kelebek, Kevser Angın, Meral Girgin, Meral İlhan, Nafize Oral, Neriman Dervişoğlu, Nesrin Kahraman, Özlem Özcan, Pelin Gülmez, Pınar Kral Öztürk, Resmiye Aydemir, Semra Şirin, Seher Kazak, Şebnem Akar, Tarık Tuksal, Tuğçe Söyleyici, Yasemin Alkaya, Yurdagül Üzerkek, Zekiye Aybey, Zeynep Karaosmanoğlu, Ayşe Nur Zeybek, Ayşenur Alkaya, Aykan Aydın, Berra Caner, Berra Boyacı, Berra Özkan, Dilay Dündar, Erdem Atgüden, Ece Yıldırımoğlu, M.Beyza Oklu. Sergiye katılımın ilginç bir başka özelliği, çocuklar hariç Tarık Tuksal dışında erkek katılımcının bulunmayışı.

Eve Atölye de yapılan resimlerin genelinde izlenen hareket özelliği, bu sergi resimlerinde de tipik olarak gözlenebiliyor. Renklerin özgür bırakıldığı, detay kaygısı taşıyan, kartpostal kopyalarına özgü sınırları aşan, peyzajdan portreye, natürmorttan mekana imgesel bir zenginlik taşıyor. Kadın resimlerinden oluşan sergide, kadın imgesinin öne çıkmadığı bir sergi olması, başka bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Orta boy diyebileceğimiz ölçeklerin kullanıldığı tuvaller, yan yana izlendiğinde sanki bir mozaik gibi duruyor. Denizin, kelebeğin, atların, aslanların ve çiçeklerin zenginlik kattığı doğacı resimler… geleneksel, hüzünlü, çılgın, anlatımcı modeller… pencere önü, kapı önü, ocaklık önü tasarımlar… ağaçların kırmıza döndüğü, mavinin dostluğu, özlemi, umudu simgelediği boyamalar… unutulmaya yüz tutmuş eski yapılara vefa gösteren; bir çift postal, bir baretle Soma kömür işçileri trajedisine selam duran kareler…

Sergide konuklarını ev sahibi olarak karşılayan atölye kurucusu Arife Yılmaz Hoca, atölye serüvenini şöyle özetliyor: “Eve Sanat Galerisi 2005 yılında kuruldu. Resim atölyesinde resim tutkunu insanlara kurslar veriyoruz. Çalışmalarımız küçükler grubu ve büyükler grubu olarak iki ayrı kategoride. Ayrıca küçükler grubunu, İlköğretim ve çocuk grubu olarak farklı kurs programlarıyla çalışmalara alıyoruz. Eve Sanat Galerisi’nde yapılan çalışmalar yılın belirli zamanlarında sergiler açılarak sanatseverlere sunuluyor. Çeşitli resim yarışmalarına İlköğretim grubu kursiyer öğrencilerin katılımı teşvik ediliyor, verilen resim eğitimleri sonucunda çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını kazandıkları ödüllerle pekiştiriyorlar.

Güzel sanatların herhangi bir alanında yoğunlaşmak, sadece sanatı icra edebilmeyi değil, aynı zamanda bireylerin becerilerini kazanmalarını ve geliştirmelerini, muhakemelerinin güçlenmesini sağlıyor. Algılarının güçlenmesi ve duygusal zekalarının gelişmesine de büyük katkı sağlıyor.

Sanatsal mekanlarda, ortak paydalar ile güçlü dostlukların kurulması sevgi, saygı ve hoş görünün yerleşmesi, bireylerin hayata daha güçlü bakmaları kaçınılmazdır. Atölyemizde sanatsal faaliyetlerin içindeki bireyler, sanatseverler ve izleyicilere fayda, güzel duygular ve iyi izlenimler sunmak, onların küçük mutluluklar toplayarak mutlu yaşamlarını benimsemelerini sağlamak düşüncesiyle çalışıyoruz.”

Eve Atölye sergisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda 11 Mayıs 2017 tarihine kadar izlenebilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı