REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin ilk cam festivali 4. kez kapılarını açtı

Türkiye’nin ilk cam festivali 4. kez kapılarını açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali kapılarını açtı. Cam sanatçılarının gösterileri ile yoğun ilgi çeken bienal 7 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2017 Cuma, 16:21

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla 5-6-7 Mayıs’ta düzenlenen 4. Uluslararası Denizli Cam Bienali başladı. Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasında açılan festivale, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler, cam sanatçıları ve vatandaşlar katıldı. Bienalin organizasyonunu gerçekleştiren Karma Tasarım Atölyesi’nden Ömür Duruerk, dünyanın ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen cam sanatçıların bienale renk kattığını belirterek, “2011 yılından beri Türkiye’nin tek cam festivaline ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Zolan ise, camın insanlığın var olduğu andan itibaren ilk kullanılan malzemelerden biri olduğunu söyledi.

“2011’DE İLK ADIMI ATTIK”
Başkan Zolan, “Cam şeffaflığı ile ayrı bir mesaj veriyor, çevreye olan saygısıyla ayrı bir güzelliği var. Ama sanatla buluştuğunda camdan çok güzel eserler ortaya koyuluyor” dedi. Camın hayatın her alanında kullanılan vazgeçilmez doğal bir ürün olduğunu kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Denizlimizde geçmiş dönemlerden bugünlere kadar gelen cam atölyeleri, imalathaneleri ve fabrikaları var. Biz bunu daha da geliştirmek ve uluslararası seviyede cam bienali haline getirmek için 2011’de ilk adımı attık. Bugün ise burada başka ülkelerden, ülkemizin farklı şehirlerinden ve Denizlimizden katılan amatör ve profesyonel cam sanatçılarımız var. Bu güzellikleri hem insanlarımıza hissettirmek hem de camı sanatla buluşturmak adına bu bienalimizi gerçekleştirdik. Bugün baktığımızda iyi ki başlamışız diyoruz.”

ZOLAN’DAN BİENALE DAVET
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan Denizli’nin simgesi horoz heykelinin 7000 parça camdan oluştuğunu ve her bir parçasının tek tek elle yapıldığını anlatan Başkan Zolan, “Açık havada bulunan Türkiye’nin en büyük cam horoz heykeli. İnsanlarımız burada camın performansını, ürünlerin nasıl yapıldığını görüyorlar. Vatandaşlarımız bu hafta sonu Denizli’ye gelip camın nasıl usta ellerde hayat bulduğunu ve muhteşem eserler ortaya çıktığını görmelerini tavsiye ediyorum. Burada atölye çalışmalarımız olacak. Çocuklarımıza kendi performanslarını göstermeleri için de fırsatlar veriliyor. Festivalimiz Cumartesi-Pazar devam edecek” dedi.

“SANATSAL FAALİYETLERE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ”
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Öncelikle Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bize böyle güzel bir sunumda bulundukları, cam sanatçılarıyla buluştukları ve cam bienali ile Denizlimizi tanıtma imkanı sundukları için teşekkür ediyoruz. İnşallah çok daha güzel sanatsal faaliyetlere hep beraber şahitlik edeceğiz.

YANMAYAN CAM KUMAŞ
Konuşmanın ardından protokol üyeleri bienalde açılan stantları gezerek cam sanatçılarının performanslarını yakından izledi. Cam eserleri inceleyen protokol Türk cam sanatçılarının “Dönüşüm” karma cam sergisi ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin “Bence Cam” konulu resim sergisini gezdi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin cam tablo hediye ettiği Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile beraberindekiler cam elyafdan dokunan cam kumaşı inceledi. Yanmaz özelliği bulunan cam kumaşı test eden protokol bunu basın mensuplarına da gösterdi.

ZİYARETÇİLER İÇİN ETKİNLİKLER
Bu yıl “Dönüşüm” teması ile sanatseverlerle buluşan bienalde Amerika, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Türkiye’den davetli sanatçılar katılıyor. Konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri düzenlenen bienalde amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7den 70e herkese hitap ediyor. Bienal süresince her gün 6 farklı sanatçının canlı cam gösterisini izleyebilecek ziyaretçiler konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı