REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyecek

Büyükşehir Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin heyecanla beklediği haberi verdi. 31 Mart’ta bir ilke daha imza atacaklarını belirten Başkan Zolan, Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyeceklerini açıkladı. Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Denizlili Hasan Ali Toptaş’ın onur konuğu olarak katılacağı fuarda 50’ye yakın ünlü yazar imza günü düzenleyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 11:20

Denizli’de kitapseverlerin uzun süredir beklediği haberi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Denizli’de ilk defa düzenlenecek 1. Denizli Kitap Fuarı, 31 Mart-9 Nisan tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak.

Türkiye’nin en ünlü yayınevlerinin katılacağı fuarın onur konuğu ise Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Hasan Ali Toptaş olacak. İsveç’ten Güney Kore’ye Amerika’dan İngiltere’ye eserleri birçok dile de çevrilip okunan; Kültür Bakanlığı Roman Ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü ve Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Roman Ödülü gibi çok sayıda ödülleri bulunan Hasan Ali Toptaş, 1. Denizli Kitap Fuarı’nda hemşerileri ile bir araya gelecek. 50‘ye yakın ünlü yazarın imza günü düzenleyeceği fuarda ayrıca uluslararası onur konuğu olarak Türk dünyasından da bir yazar katılacak.

FUAR 10 GÜN SÜRECEK
Denizli’de açacakları Ege’nin en büyük kitap fuarıyla ilgili bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “31 Mart’ta 1. Denizli Kitap Fuarı’nın açılışını yapacağız. 10 gün sürecek fuarımızda insanlarımızı kitapla buluşturacağız. Birçok ünlü yazarımızın okuyucuları ile buluşacağı bir fuar olacak” dedi.

ALT YAPI KADAR ÖNEMLİ
Fuarda 111 dev eserin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın da sergileneceği büyük bir stant açacaklarını kaydeden Başkan Zolan, “Fuarımızda Türk edebiyatının ünlü isimleri hemşerilerimizle bir araya gelecek. Ülkemizin en ünlü yayınevleri orada olacak. Ağırlamaktan mutluluk duyacağımız Denizlili hemşerimiz Hasan Ali Toptaş da fuarımızın onur konuğu olacak” diye konuştu.

Belediyeciliğin sadece yol, alt yapı, park gibi hizmetleri olmadığını kaydeden Başkan Zolan, “Bizlerin en önemli görevlerinden biri de bulunduğumuz şehrin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunup, gelecek kuşaklara taşımak ve onlara sahip çıkmaktır. Sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de alt yapı kadar, yol kadar önemli” dedi.

Yorumlar

efe   -  Bağlantı 3 Mart 2017, 11:54

oh nihayet…. Hadi bakalım…

hasan ali   -  Bağlantı 2 Mart 2017, 13:48

çok şükür büyük şehirlerdeki kitap fuarlarına imreniyorduk.emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.umarım uzun soluklu bir çalışma olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı