REKLAMI GEÇ

Denizli, Ankara’yı fethedecek!

Denizli, Ankara’yı fethedecek!

Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Özay Gönlüm’ü Anma ve Denizli Kültür-Sanat Gecesi’nin dördüncüsünü, 2 Mart Cuma günü, MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirecek.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2012 Cumartesi, 17:32

Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 4.’sünü yine Denizli Belediyesi işbirliği ve Denizli Valiliği’nin desteğiyle gerçekleştireceği Özay Gönlüm‘Ü Anma Ve Denizli Kültür-Sanat Gecesi, 2 Mart Cuma günü Ankara’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik, TRT Müzik ve TRT Anadolu kanallarının yanı sıra yerel televizyonlarımız tarafından da canlı olarak yayınlanacak.

Yaren adını verdiği üç saplı bağlaması, Umman Nene mektupları ve Denizli yöresinin tipik örneği kendine has sesiyle Türkiye’nin kalbini fetheden Merhum Özay Gönlüm’ün eserlerini TRT sanatçısı Makbule Kaya ve Denizli Belediye Konservatuarı Sanatçısı Yeşim Dağlı’nın seslendireceği etkinlik bununla da sınırlı değil.

Denizli’nin önemli siyasetçi, bürokrat, işadamı ve sanatçılarının katılacağı etkinliğe, Denizli dışından da pek çok önemli isim, misafir olacak. Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, bu özel günde Denizli’yi gazozuyla, helvasıyla, leblebisiyle, Tavas baklavasıyla Ankara’ya taşıyacak.

Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem gösterisinin yanı sıra, Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Ankara’da yaşayan genç hemşerilerimizin oluşturduğu halk dansları ekibi de zeybek gösterisi sergileyecek.

Geçmişten günümüze Denizli Sergisi, Özay Gönlüm Belgeseli ve Ninenin Mektubu’nun seslendirilmesi gibi farklı etkinliklerin de gerçekleştirileceği günde, Buldan kız Meslek Lisesi öğrencileri bir de defile gerçekleştirecek.

Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Oymak, Denizli Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek bu önemli etkinliğin dördüncüsünde de Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere belediyenin tüm imkanlarını seferber etmesinden ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in verdiği destekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını, bu organizasyonun, Denizli söz konusu olduğunda Valisiyle, Belediye Başkanı ile  tek yürek olabildiklerinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı