REKLAMI GEÇ

Denizli resminin genç temsilcisi Çağlar Tağcı’dan sergi

Denizli resminin genç temsilcisi Çağlar Tağcı’dan sergi

Denizli resminin genç kuşağından Çağlar Tağcı tarafından hazırlanan kişisel resim sergisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır sergi salonunda haftanın son günü kapılarını açtı. Mesai bitiminde düzenlenen kokteylde Ressam Yılmaz Kahraman’ın konuşması ile açılan sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2019 Pazartesi, 12:37

Çağlar Tağcı’nın kişisel resimlerinden oluşan sergi sanatseverlerle buluştu. Yoğun bir ilgiyle karşılanan sergide, 42 tablo yer aldı. Tağcı’nın akrilik, karışık teknik ve suluboya tekniği ile hazırlanan resimlerinde çoğunlukla soyut düzenlemelere yer verdiği görüldü.

Çalışmalarını halen kendi atölyesinde sürdüren Çağlar Tağcı, suluboya tekniği üzerine ilk çalışmalarına ressam Celal Günaydın atölyesinde başladı. Daha sonra ressam Kemal Yenidede ile çalışan Tağcı, burada desen ve yağlıboya, karışık teknik, akrilik gibi tekniklerle resim çalıştı.

Bu dönem çalışmalarından oluşan ilk sergisini, Büyükşehir Turan Bahadır Sergi Salonunda 2016 yılında açtı. Ağırlıklı olarak suluboya çalışmalarından oluşan sergide, çoğunu sembolist yaklaşımla hazırladığı portre çalışmalarını görücüye çıkardı.

İlk dönem resimlerinde klasik empresyonist üslupta portreler, peyzajlar, natürmortlar ve deneysel çalışmalarla arayışını sürdüren Tağcı, ilerleyen dönemde soyut tasarımlar ortaya koyarak deneysel arayış alanını genişletti.

Halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Çağlar Tağcı, burada daha serbest ancak konu olarak daha disiplinli bir çalışma dönemi geçirdi.

Adından da anlaşılacağı üzere son sergisinde zaman, uzam, evren gibi kavramları içeren “Cosmos” imgesini konu edinen Tağcı, Cosmos’a ait geometrik çizgiler, ergimiş maddeler ve karanlık-ışık karşıtlığını işlediği imgesel soyutlamalarından oluşan sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Çağlar Tağcı’nın son sergisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda 7 Mart 2019 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı