REKLAMI GEÇ

Denizli Şiir Günleri’nin 25’incisi yapıldı

Denizli Şiir Günleri’nin 25’incisi yapıldı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’in her ayın ilk Cumartesi günü düzenlediği “Şiirini al da gel-Denizli Şiir Günleri”nin 25’incisi Denizli Türk Ocakları Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte şairler kendi şiirlerini yorumladıkları gibi türkülerde seslendirdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2019 Cuma, 10:41

Şair Sadık Dağdeviren’in sunuculuğunu yaptığı “Şiirini al da gel-Denizli Şiir Günleri”nin açış konuşmasını YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptı. Uslu, gelenekselleşen etkinliği 25.inci kez yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Denizli merkezden olduğu kadar ilçelerden ve komşu illerden de katılımların olduğunu söyledi.

Genel Başkan Uslu, samimi bir ortamda gerçekleştirilen Denizli şiir günlerinin; üyelerinin, kendilerini geliştirmesini ve daha fazla üretmesine de katkısı olduğunu anlatarak, “Etkinliğe her zaman olduğu gibi Denizli merkezden ve ilçelerimizden de yoğun bir katılımın olması bizim için mutluluk kaynağı. Çünkü şiiri, türküyü edebiyatı, sanatı ayakta ve diri tutan sizlerle birlikte Türkiye’de örneğini zor rastladığımız bir etkinlik zincirini bugüne kadar devam ettirdik. İnşallah nice etkinlikleri de birlikte gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız kentin kültürüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi

Etkinlikte ilk şiiri Denizli Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi emekli milli eğitim müfettişi Hasan Zor okudu. Ardından sırasıyla Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Mehmet Aslan, Sadık Dağdeviren, Ali Tuluk, Ahmet Sarı, Mümin Çınargür, Selami Arıkan, Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Hüseyin Çomak, Melahat kuzu, Şevki Öztürk, Serdar Gedizlioğlu, Hüseyin Gümüş, Muharrem Özçelik, Reyhan Pervanlar Karaalp, Ahmet Çölgeçen, Hasan Hüseyin Aktaş, Kadir Yatağan, Baki Evkaralı, Celal Tirit şiirlerini okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı