REKLAMI GEÇ

Denizli tezhib ve minyatürle buluştu

İlknur ve İpek Süar kardeşler, Haziran ayında Bodrum’da sergiledikleri tezhib ve minyatürleri, Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2007 Cuma, 00:00

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenimlerini tamamlayan İlknur ve İpek Süar kardeşler, 1992 yılından beri Bodrum’da kendi atölyelerinde çalışıyorlar. Aynı zamanda tezhib ve minyatür dersleri veren Süar Kardeşler, tezhib ve minyatür sanatlarına getirdikleri çağdaş ve modern yorumlarla dikkat çekiyor. 1985 yılından beri Bodrum, Konya ve Kıbrıs’ta birçok sergiye imza atan Süar Kardeşler, son sergilerini Denizli’de, Turan Banadır Sanat Galerisi’nde açtı.

Haziran’da Bodrum’da sergiledikleri çalışmalarının bir bölümünü Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde sanat sevenlerle buluşturan Süar Kardeşler, klasik minyatür ve tezhib anlayışının dışına çıkarak, çalışmalarında geleneksel tekniklerin dışına çıkmadan daha modern temaları işliyor. Sergide toplam 27 eser bulunuyor.

Tezhib ve minyatür sanatının çok fazla emek isteyen ve özenli çalışmayı gerektiren sanat dalları olduğunu belirten İpek Süar, tezhib ve minyatürün de diğer sanat dalları gibi farklı yorumlara açık bırakılması gerektiğini söyledi. Süar, “Geleneksel Türk sanatlarından olan tezhib ve minyatüre, yeni bir yorum getirdik. Alışılmış konuların dışında, daha güncel konuları eserlerimizde işledik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı